Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: Tarzan, The Age of Adaline en The Inbetweeners Movie

  •  
18-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
106 keer bekeken
  •  
The Age of Adaline
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Met deze week Disney terug in de jungle, de leeftijd van Blake Lively en Britse tieners op Kreta.
Tarzan (1999)
Stemmen: Tony Goldwyn, Minnie Driver, Glenn Close
Regie: Chris Buck en Kevin Lima
7532.w1673.0.1b10562
De laatste animatiefilm die Disney produceerde in de jaren negentig, dat voor hen bijna magische decennium dat later ook wel bekend zou komen te staan als de 'Disney Renaissance'. Commercieel gezien werd de adaptatie van het boek van Edgar Rice Burroughs zelfs hun grootste succes sinds The Lion King uit 1994. In de film wordt Tarzan (Tony Goldwyn uit Scandal ) als weeskind opgevoed door de gorilla Kala (Glenn Close), maar wanneer hij in contact komt met avonturier Jane Porter (Minnie Driver uit Speechless ) wordt hij nieuwsgierig naar zijn eigen afkomst. Phil Collins mocht de muzikale nummers schrijven en zingen (de personages in de film zelf zingen deze keer niet) en won daarvoor een Oscar. Binnenkort zie je op Netflix nogmaals een door dieren in de jungle opgevoed mens in de film Mowgli.
The Age of Adaline (2015)
Acteurs: Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford
Regie: Lee Toland Krieger
7531.w1499.0.27bf299
In 2014 mocht Michiel Huisman (onlangs te zien The Haunting of Hill House ) Ed Skrein komen vervangen als Daario Naharis in Game of Thrones en een jaar later speelde hij zijn eerste echte hoofdrol in een Amerikaanse film. In het romantische drama The Age of Adaline valt hij voor de mysterieuze Adaline (Blake Lively uit Gossip Girl ). Adaline werd geboren in het jaar 1908, maar is nadat ze op haar 29ste een dodelijk ongeluk overleefde fysiek nooit meer ouder geworden. En dus ziet ze er jonger uit dan haar inmiddels bejaarde dochter, gespeeld door Ellen Burstyn. Burstyn herhaalt hier toevallig haar trucje uit Interstellar: in die film was ze op het einde even te zien als de volwassen dochter van Matthew McConaughey, wiens personage door toedoen van een verre ruimtereis fysiek ook amper ouder was geworden.
The Inbetweeners Movie (2011)
Acteurs: Simon Bird, James Buckley, Blake Harrison
Regie: Ben Palmer
7533.w1503.0.4e751ca
Naast Skins (momenteel te zien op Netflix) was de Britse zender E4 verantwoordelijk voor nog een ander komisch tienerdrama. De drie seizoenen van The Inbetweeners staan niet op Netflix, maar je kunt daar inmiddels wel kijken naar The Inbetweeners Movie, dat ook prima te volgen is voor kijkers die de serie nooit gezien hebben. In de film gaat Will (Simon Bird) samen met zijn drie strijdmakkers (het viertal wordt compleet gemaakt door Joe Thomas) op vakantie naar Malia om aan het einde van hun laatste schooljaar samen nog even flink te feesten. De film was eigenlijk bedoeld om de serie mee af te sluiten, maar na het grote succes zou er niet veel later ook nog een vervolg verschijnen. Joe Thomas en James Buckley herenigden vorig jaar nog voor de serie White Gold, dat nu ook te zien is op Netflix.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief