Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: Miss Sloane, Free Willy, Spider-Man: Into the Spider-Verse

  •  
25-08-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
88 keer bekeken
  •  
Miss Sloane
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Met deze week een jongen en zijn orca, Jessica Chastain als powervrouw en meerdere Spider-Mannen.
Free Willy (1993)
Acteurs: Jason James Richter, Lori Petty, Michael Madsen
Regie: Simon Wincer
Free Willy
Bekende jeugdklassieker uit de jaren negentig, destijds door het enorme financiële succes ook de start van een bescheiden franchise. Jason James Richter (die buiten de Free Willy-films maar zelden zou acteren) speelt jeugddelinquent Jesse, die als straf zijn kladwerk op de muren in een dolfenarium schoon moet maken en daar een bijzondere band opbouwt met de orca Willy. Free Willy bevat een zeldzame 'good guy' rol van Michael Madsen. Hij speelt de vriendelijke pleegvader van Jesse en dacht na het lezen van het script zelfs dat de makers een scène waarin zijn personage compleet door het lint gaat voor hem verborgen hielden. Madsen werd heel vaak aangesproken door jonge fans van Free Willy, die vervolgens door hun ouders (die hem kennen van Reservoir Dogs) direct weer bij hem werden weggetrokken.
Miss Sloane (2016)
Acteurs: Jessica Chastain, Mark Strong, Gugu Mbatha-Raw
Regie: John Madden
Miss Sloane
Politieke thriller met een glansrol voor Jessica Chastain , die een Golden Globe-nominatie ontving. Chastain herenigde voor de film met John Madden (The Debt) en de actrice was volgens de regisseur zijn eerste en enige keus voor de rol van Elizabeth Sloane, een keiharde lobbyiste in Washington DC. In de film besluit ze haar vaardigheden als politiek strateeg plots in te zetten tegen de wapenlobby, en daarmee maakt ze bepaald geen vrienden bij de aanhangers van het Amerikaanse ‘right to bear arms’. Het scenario van debuterend scenarist Jonathan Perera stond in 2015 op de zogenoemde 'black list': het jaarlijkse lijstje met de tien beste nog niet verfilmde scripts in Hollywood. Overigens is Jessica Chastain vanaf 5 september in de bioscoop te zien in het vervolg op Stephen King's It , waarin ze de volwassen Beverly Marsh speelt.
Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)
Stemmen: Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld
Regie: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman
Spider-Man: Into The Spider-Verse
Spider-Man-films zijn er natuurlijk al genoeg - sinds 2002 was het personage op het witte doek te zien in zeven eigen speelfilms, waarvan de laatste dit jaar verscheen - maar desondanks bleek de animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse een hele welkome aanvulling op de franchise. Dit keer volgen we Miles Morales, een Spider-Man met een zwarte vader (Brian Tyree Henry uit Atlanta ) en een latina moeder (Lauren Velez uit Dexter ), die ontdekt dat er meerdere universums bestaan met meerdere Spider-Mannen, waaronder een 38-jarige Peter Parker (Jake Johnson uit New Girl ). De film van producenten Phil Lord en Christopher Miller (The Lego Movie) won dit jaar de Oscar voor beste animatiefilm. Lord en Miller werken nu aan een aantal nieuwe Marvel-series, waaronder een spin-off van Into the Spider-Verse.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief