Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: It, Papillon en I Am Legend

  •  
28-07-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Stephen Kings It
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Met deze week de remake van Papillon, een kwaadaardige clown en een man en zijn hond.
Papillon (2017)
Acteurs: Charlie Hunnam, Rami Malek, Yorick van Wageningen
Regie: Michael Noer
Papillon
In 2017 bracht de Deense filmmaker Michael Noer twee opvallende televisie-gezichten samen voor een remake van Papillon (1973): Charlie Hunnam was zeven seizoenen lang te zien als outlaw Jax Teller in Sons of Anarchy en Rami Malek wordt, ondanks zijn Oscar voor Bohemian Rhapsody, vooral geassocieerd met zijn rol als hacker Elliot Alderson in Mr. Robot. Hunnam speelt de kluizenkraker Henri Charrièr (de Steve McQueen-rol), die in de jaren dertig wordt opgesloten op het beruchte Duivelseiland, waar hij een onwaarschijnlijke band opbouwt met de door Malek gespeelde vervalser Louis Dega (de Dustin Hoffman-rol). Zoals elke remake van een klassieke film kreeg Papillon destijds het stempel 'overbodig', maar Hunnam en Malek vormen een heel aardig duo. Yorick van Wageningen speelt de directeur van de gevangenis.
It (2017)
Acteurs: Bill Skarsgard, Finn Wolfhard, Sophia Lillis
Regie: Andy Muschietti
Stephen Kings It
De miniserie uit 1990 bereikte in de jaren na de release weliswaar een zekere cultstatus, maar dat de bioscoopverfilming van Stephen King's It uit 2017 vervolgens uit zou groeien tot de financieel meest succesvolle horrorfilm aller tijden zag niemand aankomen. Bill Skarsgard (Hemlock Grove) durfde het aan om Tim Curry op te volgen als clown Pennywise, een eeuwenoud monster dat het voorzien heeft op de kinderen in het stadje Derry, en Finn Wolfhard (Mike in Stranger Things ) werd gecast als grappenmaker Richie. It zou gemaakt worden door Cary Fukunaga (bekend van True Detective S01, en nu bezig met de nieuwe Bond-film), maar hij werd na onenigheid achter de schermen vervangen door Andy Muschietti. Muschietti maakte ook het dit jaar te verschijnen tweede deel, waarvoor hij na Mama (2013) herenigde met Jessica Chastain.
I Am Legend (2007)
Acteurs: Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan
Regie: Francis Lawrence
I Am Legend
Adaptatie van het gelijknamige boek van Richard Matheson, gemaakt door Francis Lawrence die later verschillende Hunger Games-films zou regisseren. In I Am Legend baant viroloog Robert Neville (Will Smith) zich met zijn hond een weg door een verlaten New York City; een virus heeft 90% van de wereldbevolking weggevaagd. De film is op zijn best wanneer Lawrence zich richt op de stilte: dan kan Smith (nu ook op Netflix te zien in The Fresh Prince ) laten zien wat hij kan als acteur en is de onheilspellende sfeer op zijn sterkst. Helaas zakt te film wel wat in wanneer Neville de visueel weinig overtuigende vampier-wezens die zich ook in de stad bevinden moet bevechten. Grappig detail: I Am Legend voorspelde de Batman v. Superman-film, getuige een billboard dat vlak voor de titelcredit in beeld verschijnt.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief