Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: Fantasy Island, District 9 en Bone Tomahawk

  •  
08-11-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
Fantasy Island
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: het debuut van Neill Blomkamp, Kurt Russell als sheriff en het eiland van Michael Peña.
Fantasy Island (2020)
Acteurs: Michael Peña, Maggie Q, Lucy Hale
Regie: Jeff Wadlow
Fantasy Island
Begin dit jaar werd de klassieke tv-serie Fantasy Island (1977-1984) opnieuw tot leven gewekt als horrorfilm, met achter de schermen Jason Blum (onlangs nog betrokken bij een aantal griezelfilms, zoals Black Box en Nocture , op Amazon) als een van de drijvende krachten. Michael Peña ( Narcos: Mexico ) volgde Ricardo Montalbán op als de iconische Mr. Roarke, die de fantasieën van de eilandbezoekers deze keer doet veranderen in nachtmerries. Zo ziet Lucy Hale ( Pretty Little Liars ) haar wraak op een oude pestkop volledig uit de hand lopen. De tv-serie stond tevens bekend om Tattoo (Hervé Villechaize, gespeeld door Peter Dinklage in My Dinner With Hervé ) en zijn catchphrase (The Plane! The Plane!), waar hier ook nog eventjes naar verwezen wordt.
Bone Tomahawk (2015)
Acteurs: Kurt Russell, Patrick Wilson, Matthew Fox
Regie: S. Craig Zahler
Bone Tomahawk
Kurt Russell is, zeker als hij voorzien wordt van een baard en snor, prima op zijn plek in een western (zie ook Tombstone) en in 2015 voegde hij er weer twee toe aan zijn cv. Vrijwel alle aandacht ging destijds echter uit naar The Hateful Eight (dat was nu eenmaal de nieuwe Tarantino-film), waardoor Bone Tomahawk onterecht op de achtergrond verdween. In het regiedebuut van S. Craig Zahler (die vervolgens in zijn tweede film Brawl in Cell Block 99 een andere kant van Vince Vaughn liet zien) speelt hij een sheriff die een reddingsactie opzet om een aantal dorpelingen te redden uit handen van een groep angstaanjagende kannibalen. Russell is binnenkort op Netflix te zien in The Christmas Chronicles 2 , wederom met epische gezichtsbeharing.
District 9 (2009)
Acteurs: Sharlto Copley, Jason Cope, Nathalie Boltt
Regie: Neill Blomkamp
8914.w1920.0.40c77b2
Tien jaar geleden was Neill Blomkamp een regisseur om in de gaten te houden: het voor weinig geld gemaakte District 9 lanceerde de carrière van de Zuid-Afrikaan, die in zijn bejubelde debuutfilm door mensen verstoten buitenaardse wezens gebruikte als metafoor voor xenofobie en sociale segregatie. Het succes was tevens te danken aan een zeer creatieve marketingcampagne, waarbij er ver voor de bioscooprelease al fictieve 'humans only' bordjes, posters en billboards in steden te zien waren. Blomkamps daaropvolgende films, waarvan Chappie nu tevens te zien is op Netflix, werden helaas minder goed ontvangen, waarna zijn geplande Alien- en Robocop-sequels ook niet van de grond wilden komen en hij inmiddels weer voornamelijk korte films produceert.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief