Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: Despicable Me 3, On the Basis of Sex en The Block Island Sound

  •  
14-03-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
94 keer bekeken
  •  
On the Basis of Sex
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: de broer van Gru, Felicity Jones als liberaal icoon en vreemde verschijnselen op een eiland.
Despicable Me 3 (2017)
Stemacteurs: Steve Carell, Kristen Wiig, Trey Parker
Regie: Kyle Balda, Pierre Coffin, Eric Guillon
Despicable Me 3
Na een op de Minions gerichte spin-off keerde Steve Carell in 2017 weer terug als Gru in de derde Despicable Me-film. Deel drie werd zelfs de succesvolste uit de filmreeks en bracht wereldwijd ruim een miljard dollar op. Hoewel er niet al teveel gas meer in de tank lijkt te zitten - er wordt een tweelingbroer van Gru geïntroduceerd, met wie de voormalige schurk op een missie gaat - zou de tomeloze energie van deze kleurrijke sequel de jongste kinderen in ieder geval 90 minuten stil moeten houden. De meest opvallende naam in de cast is die van Trey Parker: de ene helft van het duo achter South Park verleent nooit zijn stem aan andermans werk, maar maakte hier een uitzondering zodat ook zijn jonge dochter eens iets met hem zou kunnen kijken.
On the Basis of Sex (2018)
Acteurs: Felicity Jones, Armie Hammer, Justin Theroux
Regie: Mimi Leder
On the Basis of Sex
Begin dit jaar verscheen de documentaire RBG op Netflix, en wie meer over Ruth Bader Ginsberg wil weten kan inmiddels ook terecht bij de gescripte speelfilm On the Basis of Sex, waarin het liberale icoon gespeeld wordt door Felicity Jones. De film laat zien hoe ze helemaal aan het begin van haar carrière strijdt voor gelijke rechten in een door mannen gedomineerde wereld, voor haar benoeming tot rechter aan het Hooggerechtshof. De regie was heel toepasselijk ook voor een vrouwelijke 'trailblazer': Mimi Leder mocht in de jaren negentig (ver voor Patty Jenkins) al grootschalige films regisseren voor Dreamworks nadat ze met de tv-serie E.R. indruk had gemaakt op Steven Spielberg, maar raakte na een eerste flop (onterecht) in de vergetelheid.
The Block Island Sound (2020)
Acteurs: Chris Sheffield, Michaela McManus, Neville Archambault
Regie: Kevin McManus en Matthew McManus
The Block Island Sound
Vreemde en onvoorspelbare horrorfilm waarin meerdere subgenres met elkaar gecombineerd worden, afkomstig van de broers Kevin en Matthew McManus, die eerder al werkten aan subversieve series als American Vandal en Cobra Kai. The Block Island Sound speelt zich af op een eiland, waar Harry (Chris Sheffield) merkt dat zijn vader zich vreemd gedraagt, terwijl hij ook te maken krijgt met een bezoekje van zijn zus Audry (Michaela McManus). Zij is gearriveerd om voor de EPA een aantal vreemde natuurverschijnselen te onderzoeken, waaronder een gigantische vracht van op het strand aangespoelde dode vissen. Jim Cummings, de man achter Thunder Road , heeft een bijrolletje als een door complottheorieën geobsedeerd drinkmaatje van Harry.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief