Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Films op Netflix

  •  
29-05-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
bfa39f_fd465e3c703f4446a9e8f32101e57a22-mv2
Opvallendste nieuwe film deze maand is de Netflix-only feature The Do-Over, een actiekomedie met Adam Sandler en David Spade als twee kerels die hun eigen dood in scène zetten en een nieuwe identiteit aan te nemen.
 
Van een sterwaardering onthouden we ons, want het ding is nog nergens te zien. Maar hij is vast leuker dan Grown Ups 2. Te zien vanaf 27 mei.
Nog een actiekomedie met bijkomende romantische inslag is Mr. Right (***) waarin Anna Pitch Perfect Kendrick valt voor de perfecte man in de vorm van Sam Rockwell. Er is één dingetje: hij is van beroep huurmoordenaar en op de vlucht voor zijn broodheren. Scenario is van Max Landis die ons eerder de smakelijke  nonsens van American Ultra opdiende.
Het bloedspannende misdaaddrama Prisoners (****) van regisseur Denis Villeneuve ( Incendies ) is de uitschieter in dit rijtje, hier gaat Hugh Jackman met rood doorlopen ogen door roeien en ruiten, als zijn 6-jarige dochtertje en haar vriendje verdwijnen. Terwijl de politie onder leiding van Jake Gyllenhaal meerdere sporen volgt, begint de wanhopige vader zijn eigen onderzoek en passeert daarbij over heel wat morele grenzen.
Meer zin in koloniale romantiek? Dan is er het Spaanse epos Palm Trees In The Snow (***), gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Luz Gabás. In eigen land had deze lokale  Out of Africa  -variant van regisseur Fernando González Molina het op een na hoogste openingsweekeinde van vorig jaar, in Nederland werd de film niet uitgebracht. Het verhaal: jonge vrouw besluit – geïntrigeerd na het lezen van een oude brief - het spoor van haar oom te volgen naar de oude cacaoplantage van haar familie op het eiland Fernando Poo voor de kust van West-Afrika. Film speelt in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw toen het eiland (tegenwoordig Bioko) nog een Spaanse kolonie was.
Update 30/5: The Do-over is niet grappig, en (anders dan je misschien denkt, met Adam Sandler in de hoofdrol) géén film om met het hele gezin te kijken!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief