Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Fertility Fraudster: spermadonor Jonathan M. krijgt docu op Netflix

  •  
09-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1681 keer bekeken
  •  
FertilityFraudster

De driedelige reeks over de controversiële Nederlandse zaaddonor richt zich net als The Tinder Swindler op gebrekkige wetgeving binnen een ongereguleerde industrie.

Foto credit: Robin van Lonkhuijsen / ANP

De website Deadline bericht dat er een documentaire over de Nederlandse YouTuber en zaaddonor Jonathan M. in de maak is bij Netflix. De driedelige reeks duikt dieper in de zaak rond de donor, wiens sperma naar verluidt ruim 500 kinderen verwekte in Nederland en in andere landen. De Nederlandse rechtbank besloot onlangs dat hij moet stoppen met doneren en als hij er toch mee doorgaat moet hij voor elke donatie een dwangsom van 100.000 euro betalen. De documentaire over zijn zaak luistert naar de werktitel Fertility Fraudster en wordt gemaakt met medewerking van een aantal geschokte moeders die nu vechten voor aanpassingen in de wet om toekomstige slachtoffers te voorkomen. De rechtbank stelde dat de donor zijn cliënten misleidde door ze niet op de hoogte te stellen van zijn massadonatie.

Wanneer de documentaire op Netflix verschijnt is niet bekend. De streamingdienst vergelijkt de reeks met The Tinder Swindler, dat draaide om gevallen van fraude en misleiding bij datingapps.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief