Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Fear the Walking Dead S05E01-03: en de zombies sjokken door

  •  
30-08-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
382 keer bekeken
  •  
Fear the Walking Dead S05
Morgan en co willen de zombie-wereld een beetje beter maken. Niet iedereen deelt hun verlangen.
Bestaat er een lozere kreet in het Walking Dead-universum dan ‘het komt allemaal goed’? Ik betwijfel het. Toch is het een strijdkreet waar in Fear the Walking Dead – dat ooit als een voorloper van The Walking Dead begon – halsstarrig aan wordt vastgehouden. Zeker door Morgan (Lennie James, The Walking Dead, Low Winter Sun), die aan het einde van het vierde seizoen zijn nieuwe roeping heeft gevonden: de wereld een klein beetje beter maken.
Het is zeker een nobele, maar ook wel heel naïeve doelstelling, zeker in een wereld waar iedere dode met een ongeschonden hersenpan automatisch in een zombie verandert. Maar dat weerhoudt Morgan er aan het begin van het vijfde seizoen niet van om, als was hij Tom Hanks in Saving Private Ryan, samen met Alicia (Alycia Debnam-Carey, The 100 ), Althea (Maggie Grace, Taken), Luciana (Danay Garcia, Prison Break), June (Jenna Elfman, Dharma & Greg) en John Dorie (Garret Dillahunt, Raising Hope, Deadwood) zonder vliegbrevet in een vliegtuig te stappen om één onbekende man te redden. Waarom? ‘Dit is iets dat we moeten doen.’
Fear the Walking Dead S05
Dus kan je het de drie kinderen die in de seizoensopening oog in oog staan met Morgan en co eigenlijk ook niet kwalijk nemen dat ze zich zo snel mogelijk uit de voeten maken wanneer de woorden 'het komt allemaal goed' worden gepreveld.
Fear the Walking Dead S05
Je moet het de makers nageven: ze weten aan het begin van elk seizoen net genoeg mysterieuze broodkruimeltjes rond te strooien om het interessant te houden. Wie is bijvoorbeeld Logan (Matt Frewer, Orphan Black , Zack Snyders Dawn of the Dead), de man die Morgan koste wat kost wil helpen? En wat is de betekenis van de ‘kunstig’ in elkaar geknutselde wegversperringen van levende zombies? Annie (Bailey Gavulic), een van de drie jongelingen, waarschuwde al: ‘Deze plek is erger dan het lijkt.’
Fear the Walking Dead S05
Koppel dat aan een mysterieuze verdwijning van een van de hoofdpersonages en een onverwacht weerzien voor zowel Morgan als Strand (Colman Domingo, The Knick, Euphoria ) met een bekend gezicht uit hun verleden en de zombie-trein tuft zo weer lekker een seizoentje door.
Fear the Walking Dead S05, vanaf 30 augustus 2020 op Amazon
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief