Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Falling for Christmas: pretentieloze kitsch

  •  
10-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Falling for Christmas
Lindsay Lohan maakt haar rentree als een jetsetter in een ski-oord, in uitgekauwde maar bij vlagen doeltreffende romcom.
Foto credits: Scott Everett White / Netflix
Jetsetter Sierra Belmont (Lindsay Lohan) staat op het punt een goede baan aan te nemen bij het zakelijk imperium van haar vader Beauregard (Jack Wagner). Maar wil ze dat wel? In de opmaat naar de feestdagen verblijft ze in een ski-oord met haar vriendje Tad (George Young). Kort nadat Tad z’n geliefde ten huwelijk vraagt op een skipiste belanden de twee in een sneeuwstorm. Sierra valt van een helling, terwijl Tad een andere kant op duikelt. Sierra – een twintiger bij wie alles in het leven is aan komen waaien – wordt een scène later met geheugenverlies wakker in een ziekenhuis. De dienstdoende arts stelt voor dat ze verder herstelt in de nabijgelegen hotel-lodge van hunk Jake (Chord Overstreet).
Met die lodge gaat het trouwens niet zo goed; grotere bedrijven, waaronder die van Sierra’s vader, die een aantal hotels bezit, hebben de concurrentie flink opgevoerd. Sierra besluit dan ook snel – ze heeft nog steeds niet haar geheugen terug, en haar familie weet niet dat ze in de lodge verblijft – een crowdfundactie voor Jake’s ziel en zaligheid op te zetten. Iets wat ze normaliter natuurlijk nooit zou doen. Ook ontstaat er – uiteraard, uiteraard – een romance tussen de twee. (Jake laat haar het 'simpele' leven zien, en dat bekoort haar eigenlijk ook wel.) Die trivialiteiten moet je als kijker maar voor lief nemen in een protserige, barokke film waarin de titel trouwens al genoeg verklapt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Falling for Christmas
Saillant is dat dit weer een grote rol is voor Lohan: speelt ze een versie van zichzelf? Enige jaren geleden verschenen er meerder nieuwsberichten over het wanstaltige gedrag van de ‘diva’. Sindsdien was ze zo goed als nergens meer te zien. Falling for Christmas is dus min of meer de rentree van de kindster die furore maakte met Freaky Friday (2003). Maar is het wat? Ja en nee. Nee: clichédialoog als ‘wat we nodig hebben is een wonder’; nepsneeuw gegenereerd in de computer; opnieuw een pannenkoekje leren bakken. Ja: kleurrijke kostuums; een heerlijk kitscherige mise-en-scène; Lohan die een aardige ironische rol neerzet.
Voor een pretentieloze kerstavond is Falling for Christmas in die zin nog helemaal niet zo’n slecht idee.
Falling for Christmas, vanaf 10 november 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief