Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Fahrenheit 451 onthult nieuwe trailer

  •  
09-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fahrenheit 451
Michael B. Jordan en Michael Shannon zijn te zien in de verfilming van het beroemde boek van Ray Bradbury.
Het boek Fahrenheit 451 wordt gezien als een klassieker binnen het scifi-genre. In 1966 werd het verhaal al eens verfilmd door François Truffaut, toen als bioscoopfilm. HBO vond het tijd voor een nieuwe versie en schakelde Ramin Bahrani (Man Push Cart) in om het verhaal te adapteren als tv-film. Fahrenheit 451 speelt zich af in een dystopische toekomst, waarin alle boeken door de overheid verbannen zijn. Guy Montag (B. Jordan, ook bezig met een Netflix-serie ) is een futuristische brandweerman, die in opdracht van zijn baas en mentor Beatty (Shannon, die eerder met Bahrani werkte aan 99 Homes) de laatste boeken moet opsporen en verbranden. Tot ongenoegen van zijn baas begint hij echter aan zijn taken te twijfelen. Naast B. Jordan en Shannon heeft ook Sofia Boutella (Kingsman, The Mummy) een bijrol in de film.
Fahrenheit 451 gaat in Amerika op 19 mei in première op HBO. Bij ons in Nederland heeft Ziggo de premièredatum momenteel (onder voorbehoud) staan op 21 mei.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief