Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Eva Jinek wint de Sonja Barend Award 2023

23-10-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
367 keer bekeken
  •  

Voor haar interview met Camille van Gestel heeft Eva Jinek de vijftiende Sonja Barend Award gewonnen. Volgens het overgrote deel van de leden van de vakjury was haar gesprek met een van de hoofdpersonen in de mondkapjesdeal het beste tv-interview van het afgelopen seizoen.

‘Dit interview toont Eva Jinek op haar best’, oordeelt Angela de Jong. ‘De opbouw was uit het boekje, ze zette hem genadeloos klem en de opmerking ‘je bent niet verplicht om een hufter te zijn’ maakte het af.’ Simone Weimans: ‘Het gesprek waar we op wachtten. Vraag voor vraag brokkelt het al zwakke verhaal van Van Gestel af. Eva in topvorm.’ Bert van der Veer: ‘Perfect in de voorbereiding en feilloos uitgevoerd.’

Jineks interview met Van Gestel was één van de negen gesprekken op de longlist van de Sonja Barend Award dit jaar. Andere interviewers die hoge ogen gooiden waren Kefah Allush (voor zijn gesprek met Bridget Maasland voor De kist) en Rutger Castricum (voor zijn gesprek met Ben van der Kooi in Rutger en de Nationalisten).

In de VARAgids (het blad dat de prijs ieder jaar organiseert) reageert Jinek uitgebreid op het winnen van de prijs. ‘Waardering is heel erg fijn,’ zegt ze. ‘En als vakbroeders en -zusters – want die kennen de award toe – je de prijs toekennen, dan voelt het toch alsof je iets goed hebt gedaan. Dat geeft mij een eervol gevoel. Dat je weet: het is gezien door anderen. Er is geen andere prijs voor het werk dat wij doen met een aanzien als deze.’

Sonja Barend reikte de prijs zelf uit in het tv-programma Khalid & Sophie. Het complete juryrapport (met aanvullende informatie over deze editie) staat nu op sonjabarendaward.nl. De VARAgids met het interview met Eva Jinek ligt vanaf volgende week woensdag in de winkel.

ANP-481926903

Foto: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief