Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Euphoria: Trouble Don’t Last Always: de kerstgedachte in een notendop

  •  
07-12-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
Euphoria: Trouble Don’t Last Always
Geen pedante clichés, neerbuigende gestes, maar mooie levenslessen gaan de ronde in Euphoria-special.
Euforie manifesteert zich in meerdere vormen. Rue (Emmy-winnaar Zendaya) ervaart het wanneer ze drugs snuift, en ze ervoer het wanneer ze vree met Jules (Hunter Schafer). Maar de ultieme euforie is, volgens Rue’s mentor Ali (Colman Domingo), leven zonder verdovende middelen.
In het diepzinnige Trouble Don’t Last Always, een van de twee Euphoria-specials die binnenkort bij Ziggo verschijnen (de tweede verschijnt eind januari), volgt de camera Rue’s beslommeringen nadat ze heeft besloten Jules niet te vergezellen in haar plan om Los Angeles te verlaten. Waarop Rue een terugval beleeft en in een door cocaïne veroorzaakte koortsdroom belandt. De enige oplossing is delibereren met ex-junkie Ali, die Rue op kerstavond in een diner vertelt over de hoed en de rand: het is nooit te laat om het tij te doen keren. Bijna de hele aflevering – die zich laat omschrijven als een intieme tête-à-tete - speelt zich af in de cafetaria.
Euphoria: Trouble Don’t Last Always
De dialoog begint met een naïef statement van Rue: ze heeft de perfecte balans gevonden in haar leven. Maar volgens Ali is het feit dat Rue nog steeds drugs gebruikt juist exemplarisch voor haar instabiliteit. Wat volgt is een diep humanistische ontmoeting tussen twee mensen die elkaar als gelijken beschouwen. Geen pedante clichés, geen neerbuigende gestes, maar mooie levenslessen gaan de ronde. Eerlijkheid duurt het langst, lijkt het credo. Ali’s parabel over integriteit – een cynische observatie over de goeddoenerij van sportmerk Nike – spreekt boekdelen. Neem niet alles voor waar aan, blijf kritisch, en bovenal: geloof in jezelf.
Euphoria: Trouble Don’t Last Always
Want – zie de titel – problemen hoeven niet eeuwig voort te duren. Het is de kerstgedachte in een notendop. Je sores vergeten en opnieuw beginnen.
Euphoria: Trouble Don’t Last Always, vanaf 7 december 2020 bij Ziggo Movies & Series
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief