Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Estonia: Scandinavische dramaserie start in november op Canvas

  •  
07-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4084 keer bekeken
  •  
Estonia

© Fisher King / Beta Film

Het internationale drama over de scheepsramp met de autoveerboot MS Estonia in 1994 is afkomstig van de makers van Sorjonen en Helsinki Syndrome.

De Scandinavische serie Estonia (2023) is vanaf zondag 26 november te zien op Canvas. Het op feiten gebaseerde drama draait om de scheepsramp met de Ests-Zweedse autoveerboot MS Estonia in 1994. Het schip kwam destijds tijdens een storm in een noodsituatie terecht, waarna in de Baltische Zee een grootscheepse reddingsactie op gang kwam. In de achtdelige tv-reeks zien we het onderzoek naar de ramp door de ogen van verschillende betrokkenen in Finland, Zweden en Estland, terwijl er ook wordt geschakeld naar de mensen op de boot en de reddingsactie. Rollen zijn er voor Jussi Nikkilä, Kaspar Velberg en Cecilia Milocco. Het drama is afkomstig van scenarist Miikko Oikkonen en Juuso Syrjä regisseerde verschillende afleveringen. Het tweetal werkte eerder samen aan de Finse misdaadseries Sorjonen en Helsinki Syndrome.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief