Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Elite S06E01: melodrama, diepe tragedies en engagement

  •  
18-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
699 keer bekeken
  •  
Elite S06
Hoewel de makers opnieuw meer van hetzelfde doen – denk aan geroddel, een akelige daad en compromitterende beelden - is de wijze waarop ze dat doen best lovenswaardig.
Foto credits: Matias Uris / Netflix
De makers van Elite winden er geen doekjes meer om: ze doen gewoon elk seizoen bijna exact hetzelfde. Het zesde seizoen begint met een scène waarin Patrick (Manu Ríos) wordt aangereden. Vervolgens lijkt het dat de kijker zoals gewoonlijk afleveringen lang zal moeten gissen naar de dader. Is het misschien iemand die erachter is gekomen dat Patrick zijn vader Benjamin (Diego Martín) – die vastzit vanwege de ‘moord’ op Samu (Itzan Escamilla) – heeft geholpen met het verbloemen van zijn desastreuze gedrag? Of misschien Patricks ex Iván (André Lamoglia), die er in de eerste aflevering achter komt dat zijn lover een oogje heeft op Ivans vader Cruz (Carloto Cotta)?
Ondertussen worden er weer nieuwe gezichten geïntroduceerd, zoals influencer Sara (Carmen Arrufat): een irritante verschijning die de hele dag door filmpjes maakt voor op sociale media. Ze verlegt als nieuwkomer op Las Encinas al snel haar focus naar de kinderen van de nazi – Benjamins bijnaam sinds zijn arrestatie. Tot ergernis van Menciá (Martina Cariddi), die trouwens met haar zus Ari (Carla Díaz) en broer Patrick door vaderlief gedwongen wordt om maar weer naar school te gaan – op die manier ziet hij er een stuk ‘onschuldiger’ uit achter de tralies. Wel handig, voor als het proces tegen hem straks begint.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Elite S06
En ook zijn er opnieuw compromitterende beelden die gepaard gaan met een hoop geroddel. De makers introduceren daarnaast in het nieuwe seizoen een trans man: Ander Puig speelt Nico. In een bijzondere scène is te zien hoe het voor hem is wanneer hij voor het eerst de mannenkleedkamer betreedt. De introductie van Nico is ook exemplarisch voor Elite : een melodrama waarin de makers naast alle seks en achterklap ook graag een stuk engagement willen laten zien. Dat doen ze van meet af aan door diversiteit te omarmen. Kennelijk is die combinatie van enigszins klef drama, diepe tragedies en een gemêleerde cast een succesformule: het zevende seizoen is al aangekondigd.
Elite S06, vanaf 18 november 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief