Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Elite S04E01: onverminderd hitsig en zwoel

  •  
18-06-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Elite S04
Met de toevoeging van drie verse tieners blijven er ondanks het bij vlagen irritante melodrama genoeg redenen om te kijken.
Na drie seizoenen moesten de makers van Elite hebben gedacht: het is tijd voor vers bloed. Dus staat de opening van het vierde seizoen in het teken van de nieuwe schooldirecteur Benjamin (Diego Martín), die met zijn gezin – de drie tieners Ari (Carla Díaz), Mencía (Martina Cariddi) en Patrick (Manu Ríos) – is overgekomen uit Londen. Hij heeft het plan opgevat om de eliteschool na twee jaar achteruitgang weer tot een respectabel instituut te maken en vormt ook meteen een gevaar voor Omar (Omar Ayuso) en Samuel (Itzan Escamila): hun schoolbeursalen dreigen te worden ingetrokken.
Dus proberen de tieners Benjamins kinderen te manipuleren, in de hoop dat ze de situatie kunnen beïnvloeden. Zo wordt Guzmán (Miguel Bernardeau) ingezet om Ari te verleiden en Ander (Arón Piper) om Patrick om zijn vinger te winden. Mencía etaleert zich als de dwarsligger - ze veracht namelijk haar vader - en krijgt een oogje op Rebeka (Claudia Salas), Samuels vriendinnetje. Want, zoals ze stelt: ‘Jongens zijn slechts leuk voor seks en ontspanning.’ Zij wil Rebeka daarentegen alle hoeken van de slaapkamer laten zien. Elite is in dat opzicht onverminderd hitsig en zwoel; een parade van lijven. Maar ook bij vlagen ietsjes te soapy, met uitgekauwde oneliners als ‘je hebt ons gezin pijn gedaan'.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Elite S04
Maar boven alles zijn bepaalde verhaallijnen uit het vorige seizoen nog niet afgerond. Getuige ook de openingsscène: een flashback met een verwarde Guzmán. Misschien zeggen de makers hiermee: kan Benjamin wel een school met diepe gronden veranderen? Of zijn de tieners zelf al zodanig veranderd dat ze niet meer openstaan voor nieuwe ideeën? Genoeg redenen dus om te blijven kijken.
Elite S04, vanaf 18 juni 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief