Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Dune: The Sisterhood wordt serie op televisie

  •  
11-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dune
Het project is afkomstig van Denis Villeneuve (Prisoners), die tevens de nieuwe Dune-bioscoopfilm regisseert.
Er wordt hard gewerkt aan een 'Dune-universum' gebaseerd op de boekenreeks van Frank Herbert. Naast de aanstaande bioscoopfilm is er ook een nieuwe tv-serie getiteld Dune: The Sisterhood in de maak. De spin-off zal zich richten op de Bene Gesserit, een orde van vrouwen die hun lichaam en geest perfect in balans hebben gekregen. Denis Villeneuve ( Arrival , Blade Runner 2049 ) regisseert de eerste aflevering en treedt aan als producent. Het script komt van Jon Spaihts (Prometheus), die ook meeschreef aan de in 2020 te verschijnen Dune-film van Villeneuve. Dune werd al meermaals bewerkt voor televisie en verder was er een filmadaptatie van David Lynch. In de jaren zeventig deed ook regisseur Alejandro Jodorowsky al een mislukte, maar inmiddels veelbesproken poging.
Dune: The Sisterhood is in de maak voor een nog naamloze vod-dienst van Warner Brothers, waarvoor men onlangs ook al een Gremlins -animatieserie aankondigde.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief