Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Dracula-serie van Sherlock-duo ook naar Netflix

  •  
15-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Mark Gatiss en Steven Moffat
De serie was al ontwikkeling bij de BBC, maar Netflix is nu aan boord gekomen als coproducent.
BBC One en Netflix hebben drie afleveringen besteld van een nieuwe Dracula-serie, die wordt geschreven door Steven Moffat en Mark Gatiss, het duo achter Sherlock. Net als bij Sherlock krijgt elke aflevering een speelduur van negentig minuten. Het duo liet zich voor de serie inspireren door het originele boek van Bram Stoker en het verhaal speelt zich af in 1897, wanneer de graaf vanuit Transsylvanië naar Londen wil verkassen. De serie gaat straks in première op BBC One en wordt in de rest van de wereld beschikbaar gesteld op Netflix. Er is nog geen cast bekend gemaakt, hoewel Mark Gatiss twee jaar geleden zelf gestalte gaf aan Dracula in een toneeladaptatie. Het boek van Bram Stoker werd in 1992 als eens verfilmd door Francis Ford Coppola, toen met Gary Oldman in de titelrol.
Netflix werkt steeds vaker samen met de BBC: onlang zagen we al Collateral en binnenkort volgen ook nog Wanderlust (19 oktober) en Bodyguard (24 oktober).
Foto credit: BBC
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief