Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Divorce S03E01: wat valt er nog te zeggen?

  •  
02-07-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
Divorce S03
Het is inmiddels wel duidelijk: verse exen Frances en Robert zijn beter apart dan samen. Maar hoe moet de serie nu verder?
Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat Frances (Sarah Jessica Parker, Sex and the City), nadat ze had toegezien hoe haar beste vriendin Diane (Molly Shannon) haar man Nick (Tracy Letts) letterlijk een hartaanval bezorgde, haar besnorde echtgenoot Robert (Thomas Haden Church, Sideways, Ned and Stacey) vertelde dat ze wilde scheiden. Dat ze al een minnaar (Jemaine Clement, Flight of the Conchords) achter de hand had, hielp ongetwijfeld mee.
Maar waar het leek uit te lopen op een variant op War of the Roses – nadat Robert achter haar affaire was gekomen – gaf het tweede seizoen juist een opvallend bedachtzame en eerlijke blik op de dagelijkse uitdagingen van het vers gescheiden koppel. Frances’ droom een eigen galerie te openen werd werkelijkheid, terwijl Robert zowel een romantische als een professionele relatie begon met makelaarster Jackie (Becki Newton, de bitchy secretaresse in Ugly Betty ).
Divorce S03
Het is zo goed als onvermijdelijk dat de ene ex het leven eerder oppakt dan de ander, maar de makers weten beter dan van Jackie een boze stiefmoeder te maken. Jackie is misschien zelfs wel het beste dat Robert had kunnen overkomen. Ook Frances en Robert lijken in hun omgang met elkaar een werkbare, vriendschappelijke balans te hebben gevonden.
Divorce S03
Het is een hele vooruitgang op het einde van de pilot, waarin Robert beloofde dat hij er alles aan zou doen om ervoor te zorgen dat hun kinderen Frances net zoveel zouden haten als hij. Beiden kwamen tot de conclusie: we zijn beter apart, dan samen.
Divorce S03
Maar nu de gemoederen niet meer zo hoog oplopen is natuurlijk de vraag: wat heeft het derde en laatste seizoen nog te vertellen? In de eerste aflevering – van de zes – nog niet heel veel. Het meeste drama heeft zelfs tussen de finale van het tweede seizoen en de première van het derde seizoen plaatsgevonden. Zo is Jackie zwanger, heeft Frances haar landhuis ingeruild voor een appartement in New York en is haar galerie na een kortsluiting uitgebrand, zodat Frances hard op zoek moet naar nieuw werk. Er gloort zelfs romantiek voor haar aan de horizon in de vorm van James Lesure ( Good Girls ). Verder zoekt goede vriendin en therapeute Dallas (Talia Balsam) contact met haar onwillige zoon en zal Robert flink de handen uit de mouwen moeten steken nu Jackie de hele zwangerschap verplicht aan haar bed gekluisterd is. Allemaal nog niet heel hemelbestormend dus.
Divorce S03
Het meeste melodrama komt, hoe kan het ook anders, van Molly en Nick. Maar hun verhaallijntje – echtgenoot zit vast wegens fraude, echtgenote is niet geamuseerd – hebben we de laatste tijd al vaker en beter gezien (bijvoorbeeld in het huidige seizoen van Big Little Lies ).
Divorce S03, vanaf 2 juli wekelijks bij Ziggo Movies & Series.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief