Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

De leugen regeert

20-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
611 keer bekeken
  •  
Poetin 8
DOOR ROBERT GOOIJER

Na afloop rijst de vraag of dat nou gelukt is. Dan heb je drie uur gekeken naar interviews met David Cameron, Theresa May, Boris Johnson, José Manuel Barroso, François Hollande, Jens Stoltenberg, Frans Timmermans, Volodymyr Zelensky en een stoet van ministers, topdiplomaten en adviseurs, zo ook die van Angela Merkel, Barack Obama en Donald Trump

De mensen achter de schermen blijken net zo belangrijk als hun bazen. Dat wordt duidelijk bij de vele bijeenkomsten waar de leiders elkaar ontmoeten: de G8, de G20, de Verenigde Naties en Olympische Spelen. Of hópen te treffen, want een afspraak met Poetin is niet makkelijk te maken, blijkt uit Putin and the West. Als het al lukt, komt hij steevast uren te laat en als Rusland zelf een top organiseert, is er geen agenda.

Ook Obama moest maar afwachten of hij tijdens een door Rusland georganiseerde top Poetin ‘toevallig’ tegen het lijf zou lopen voor een cruciaal gesprek over chemische wapens van de Syrische president Assad. De ontmoeting kwam er uiteindelijk wel en leidde tot een onwaarschijnlijke alliantie tussen Obama en Poetin.

Lees verder op blz. 18 van VARAgids 8.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief