Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

De Familie Claus 3: aandoenlijk spektakel

  •  
07-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
249 keer bekeken
  •  
De Familie Claus 3
Derde deel van Belgisch-Nederlandse reeks over het reilen en zeilen van de kerstman is meer van hetzelfde, maar dat zal sommige kijkers echter niet deren.
Foto credits: Netflix
Een volwaardige speelfilm mag je De Familie Claus 3 met zijn 73 speelminuten eigenlijk niet eens noemen. Het is meer een welkom addendum. Dat van meet af aan kerst ademt: sneeuw, kaarslicht, glühwein en – zoals dat bij de gemiddelde familie gaat – gekibbel. In een notendop draait de film – die zich zoals gewoonlijk afspeelt in de opmaat naar kerstavond – om de dag dat Norah (Amber Metdepenningen) via de schudbol de geheime kerstwereld van broer Jules (Mo Bakker) en opa Noël (Jan Decleir) ontdekt. Dat is natuurlijk helemaal niet de bedoeling: de machinaties van de twee kerstmannen moeten geheim blijven.
Jules wil dan ook niet dat z’n zusje blijft rondhangen op de plek waar alle cadeaus jaarlijks worden verzameld voordat hij ze met z’n opa rondbrengt. Maar Noël vindt dat Jules zijn zusje er gewoon bij moet betrekken: hij moet een beetje vertrouwen in haar hebben. Als kijker voel je wel aan dat de missie aanvankelijk toch in de soep zal lopen. De makers laten het verhaal dan ook lekker escaleren – iets met kerstman senior in een Mexicaanse gevangenis. Dit alles speelt zich af tegen de achtergrond van een skivakantie waarop de andere familieleden (waaronder de moeder van Jules en Norah, gespeeld door Bracha van Doesburgh) ook een en ander meemaken.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
De Familie Claus 3
Het resultaat is een aandoenlijk spektakel. Met flauwe grappen – een gebbetje met badschuim – en spannende passages, zoals wanneer Norah en Jules terechtkomen op de top van een vuurtoren. Bij sommige kijkers zal De Familie Claus 3 overkomen als meer van hetzelfde. Maar wie genoot van de eerste twee delen snakt wellicht naar datzelfde warme kerstbad.
De Familie Claus 3, vanaf 7 december 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief