Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Daughter from Another Mother S01E01-02: vermakelijk komisch drama

  •  
20-01-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
147 keer bekeken
  •  
Daughter from Another Mother
De Mexicaanse serie biedt een feministisch kader waarbinnen twee vrouwen een samengestelde, eigenaardige familie vormen.
Een verpleegster kijkt met genegenheid naar twee pasgeboren baby’s in de couveuse. Wanneer de hoofdverpleegster vraagt waar de polsbandjes zijn, slaat de schrik haar om het hart, en met het aftelversje ‘iene miene mutte’ doet ze de bandjes op goed geluk weer om. In het Mexicaanse komische drama Daughter from Another Mother (originele titel: Madre Solo Hay Dos) ontketent een naïeve verpleegster de levensloop van twee  gezinnen.
Daughter from Another Mother
‘Siri, hoe werkt een bevalling in een auto zonder ruggenprik?’, aldus assistent Cynthia (Elena del Rio), terwijl ze haar manager Ana (Ludewika Paleta) begeleidt naar het ziekenhuis. Ana is een vrouw die haar leven tot in de puntjes plant samen met haar man Juan Carlos (Martin Altomaro), maar haar derde zwangerschap gooit alles overhoop. Intussen ondergaat de jonge studente Mariana (Paulina Goto) een natuurlijke bevalling in een opblaasbaar bad met ondersteuning van haar oma op FaceTime, maar besluit ze op het laatste moment om in de veilige omgeving van het ziekenhuis te bevallen. De eerste ontmoeting tussen de twee vrouwen mondt uit in een confrontatie, maar het tij zal snel keren.
Daughter from Another Mother
De verwisseling blijft natuurlijk niet onopgemerkt en het ziekenhuis trekt na vier maanden aan de bel. Onder leiding van een mediator overhandigen de twee vrouwen elkaar hun eigen dochters, maar het gemis knaagt. Door middel van het nulsomspel ‘hand, papier, schaar’ besluit Mariana om samen met Valentina in te trekken in het riante huis van Ana, zodat ze zicht heeft op haar eigen dochter Regina.
Daughter from Another Mother
Scenaristen Carolina Rivera and Fernando Sariñana bouwen een gelaagd verhaal op, waarin al snel blijkt dat de levens van Ana en Mariana al voor de eerste kennismaking met elkaar verbonden waren. Daughter from Another Mother geeft geen rooskleurig beeld weer van het moederschap. Het vooropgezette idee – dat vaak nog heerst binnen Latijns-Amerika – is dat wanneer vrouwen trouwen ze niet meer hoeven te werken. Ana is nu juist een vrouw die het moederschap wil combineren met haar werk, iets dat voortkomt uit een persoonlijke behoefte om respect te verdienen en zich nuttig te voelen. Terwijl Mariana ongewenst zwanger werd met een vriend die niet klaar is voor vaderschap. Maar zij is nu juist degene die allerlei informatie paraat heeft over de vroege ontwikkeling van kinderen en wil anderen hierbij helpen.
Daughter from Another Mother
Daughter from Another Mother geeft weer dat er geen perfecte manier is om moeder te zijn. Het is een komische weerspiegeling van de realiteit.
Daughter from Another Mother, vanaf 20 januari 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief