Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Dark: eerste blik op derde en laatste seizoen

  •  
26-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dark S03
De Duitse thriller over een mysterie dat zich afspeelt in meerdere tijdlijnen komt op 27 juni ten einde.
Het derde seizoen van Dark is vanaf 27 juni te bekijken op Netflix: een verwijzing naar de datum waarop in de serie de apocalypse plaats zal vinden. De serie speelt zich af in het Duitse plaatsje Winden, waar een jongen plots spoorloos verdwijnt in de bossen. Tijdens de zoektocht naar de jongen stuiten een aantal inwoners van het plaatsje op een vreemd stelsel van tunnels, waarmee naar twee periodes in het verleden (1986 en 1953) gereisd kan worden. Het tweede seizoen introduceerde tevens een apocalyptische toekomst en het idee van een alternatieve realiteit. Dark werd bedacht door Baran bo Odar (Sleepless) en Jantje Friese, die nu bij Netflix onder contract staan en voor de vod-dienst onder meer werken aan een nieuwe serie over een mysterie op een oude stoomschip.
Lees ook de recensie van het eerste seizoen (en dit achtergrondartikel na het kijken) en beluister verder de soundtrack. Ook brachten wij een bezoek aan de set van S02.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief