Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Club de Cuervos S04E01-02: geestige comeback

  •  
26-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Club de Cuervos S04
Na een wat minder seizoen herpakken de makers van de Mexicaanse voetbalkomedie zich op magistrale wijze.
‘Wenn man keinen guten Vater hat, so soll man sich einen anschaffen’ zo luidt het gezegde van de Duitse filosoof Friedrich Nietzsche waarmee het nieuwe seizoen van Club de Cuervos wordt geopend. Het is een onomwonden verwijzing naar de ontluikingen van vorig seizoen, toen de vader van Chava (Luis Gerardo Méndez) en Isabel (Mariana Treviño) Iglesias door een rancuneuze journalist werd ontmaskerd als moordenaar van een boer. De reputatie van Los Cuervos Negros de Nuevo Toledo lijkt voor eeuwig verziekt, want nu wil niemand nog iets te maken hebben met de legendarische voetbalclub. Bovenal moeten broer en zus binnen luttele weken een godsvermogen genereren om de nalatenschap van hun vader te kunnen behouden.
De Iglesiasjes geven nog niet op. En eigenlijk zijn ze op hun leukst als ze door omstandigheden worden gedwongen uit een diep dal te klimmen. Dan geeft Isabel kolderieke oppeppende speeches aan het team – er moet gewonnen worden om weer financieel solvabel te worden. Waarop de geschorste Pepe zich afvraagt of hij allicht zijn haar zal bleken, zodat hij onder een andere naam wel het veld kan betreden. En over naamsveranderingen gesproken: Chava wil graag voortaan aangesproken worden als Diego Villalobos, omdat de familienaam is vervloekt. Ook rijdt hij tijdelijk in een elektrische auto, in plaats van in een sportieve bolide. Niet vanwege het duurzame karakter, maar omdat hij dan niet wordt herkend.
8272.w1800.0.f70f95d
Ja, Chava is nog steeds een lafaard die allerlei dommige proposities voorstelt tijdens vergaderingen. Ja, Isabel is de weinig strategische zus die deze waanzinnige ideeën weer afschiet. Maar dit seizoen vormen broer en zus een genadeloos front tegen de hele voetbalcompetitie, en de twee televisiemaatschappijen die gecorrumpeerd en wel voornemens zijn om de Cuervos met de grond gelijk te maken. En de journalist uit het vorige seizoen is door de uitbater van voetbalvereniging Los Tarantulas aangemoedigd om zijn onderzoekjes naar de drijfveren en machinaties van de familie Iglesias te continueren. Met dubieuze krantenkoppen tot gevolg; nog meer redenen voor Chava om zijn naam officieel te veranderen.
Ondertussen dreigen de Cuervos te worden geveild, moet er een finale gespeeld worden en wordt het geldbedrag dat nodig is voor de redding moeizaam bijeengeschraapt. Waar Club de Cuervos vorig seizoen diep wegzakte tot het niveau van de telenovela – de Latijns-Amerikaanse soapserie – die de makers zo vakkundig beschimpen, herpakken ze zich in het vierde seizoen, waarin oudgedienden Mary Luz (Stephanie Cayo) en Potro (Joaquin Ferrero) opnieuw hun rentree maken. We juichen allemaal voor de Cuervos en de Iglesiasjes in het bijzonder, die misschien wel voor het eerst de minst verdorven types zijn binnen de geperverteerde voetbalgemeenschap waarin ze zich begeven.
Club de Cuervos S04, vanaf 25 januari 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief