Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Cindy la Regia: The High School Years S01E01-02: typische verwaande televisietiener

  •  
20-12-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
124 keer bekeken
  •  
CindyLaRegia

© Netflix

De reputatie van een rijke Mexicaanse tiener wordt door het slijk gehaald in flauwe Mexicaanse komediereeks. 

Cindy (Michelle Pellicer) oogt als een typische verwaande televisietiener. Ze heeft rijke ouders, draagt dure kleding en verwacht een hoop van haar toekomst. De Mexicaanse tiener woont in San Pedro Garza García, een welvarende stad waar de jetset bivakkeert. Cindy gaat daar voor het eerst naar een gemengde school, waar ze haar eerste vriendje leert kennen. Althans, ze mag de relatie van hem nog niet wereldkundig maken, dat wil hij pas na het jaarlijkse gala. In de eerste aflevering is echter tijdens een flashforward te zien dat er op die bewuste avond iets gebeurt waardoor haar reputatie door het slijk wordt gehaald.

Cindy heeft namelijk lopen sexten met haar lover, en die compromitterende foto’s zijn gelekt. Wat volgt is een knap staaltje slutshaming. Fascinerend aan deze wending is dat Pellicer een jongedame speelt die juist de nadruk legt op het feit dat ze allesbehalve promiscue is. Of ze überhaupt seks met haar vriendje wil is voor haar een moeilijke afweging. En als ze uiteindelijk condooms koopt (geribbeld of normaal?) dan neemt ze dat uiterst serieus. Totdat de foto’s lekken, want dan lijkt haar wereld in te storten. Dan valt haar droom, om later de Mexicaanse president te worden, in duigen.

Ig-Dosrostros-120_R

© Netflix

Klinkt allemaal tamelijk kinderachtig, en dat is Cindy la Regia: The High School Years dan ook. De hoofdpersoon en de serie an sich zijn - ook met de kleurrijke sets - overduidelijke knipogen naar Clueless (1995). Dat levert in dit geval oppervlakkige televisie op. Wat willen de makers stellen: dat rijke mensen ook met tegenslagen om moeten gaan in hun leven? Of zullen de gebeurtenissen Cindy drijven tot meer ontzag voor het immateriële in het leven? Wie antwoorden wil op deze vragen zal de durf moeten vinden om de rest van het seizoen te zien.

Cindy la Regia: The High School Years S01, vanaf woensdag 20 december 2023 in zijn geheel bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief