Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Chloe S01E01-02: Erin Doherty is fenomenaal in fascinerende thriller

  •  
23-06-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
176 keer bekeken
  •  
Chloe
Een jonge vrouw leeft een leugen om de waarheid te vinden.
Foto credits: BBC
In de Britse psychologische thriller Chloe geeft Erin Doherty (de jonge prinses Anne in The Crown ) gestalte aan Sasha Miles. Of eigenlijk aan Becky Green. De serie is bedacht en geregisseerd door Alice Seabright ( Sex Education ) en neemt identiteitsdiefstal naar een hele nieuwe en verfrissende hoogte. Anders dan de zwendelaars in The Tinder Swindler en het deze week te verschijnen Inventing Anna , lijkt Becky de mensen die zij voor de gek houdt geen geld af te willen troggelen. Nee, Becky wil weten wat er met haar Instagram-obsessie Chloe is gebeurd. En dat is een fascinerend, spannend en verslavend verhaal om naar te kijken. Bovendien laat de serie zien dat er altijd iets achter de perfecte Instagram-foto’s schuilgaat.
Becky zorgt voor haar dementerende moeder en werkt als uitzendkracht. Het leven van de eigenaardige jonge vrouw is niet zoals zij het voor ogen heeft. Om te ontsnappen aan haar saaie realiteit fantaseert zij over de levens van de mensen die zij op Instagram ziet. Ze lijkt in het bijzonder een obsessie te hebben voor ene Chloe Fairbourne (Poppy Gilbert, de preppy-huurmoordenaar in Stay Close ). Maar Becky laat het niet bij fantaseren. Ze creëert regelmatig een alter ego waarmee zij door te bluffen en te bedriegen (bijna) moeiteloos in de wereld van fancy kunst en politieke evenementen stapt. Daar is ze niet Becky, maar Helena: een zelfverzekerde en glimlachende bedrieger die veel weg heeft van een sociopaat.
Chloe
Wanneer blijkt dat Chloe – naar men zegt – zelfmoord heeft gepleegd, besluit Becky te infiltreren in haar vriendengroep. Becky is ervan overtuigd dat de ogenschijnlijk perfecte Chloe zich niet zomaar van het leven heeft beroofd. Haar nieuwe persona is Sasha Miles (een naam die ze niet zomaar heeft gekozen). Door informatie die zij uit podcasts haalt, weet zij een geloofwaardig achtergrondverhaal neer te zetten voor de vrienden en de weduwnaar van Chloe. En ze maakt zichzelf onmisbaar voor Chloe’s beste vriendin Livia (Pippa Bennett-Warner) en charmeert haar man Elliot (Billy Howle, The SerpentThe Beast Must Die ).
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Chloe
De serie zit vol caleidoscopische wendingen en wanneer blijkt dat Becky en Chloe elkaar vroeger kenden, compliceert dat het verhaal nog meer. Ook blijkt dat Chloe haar als laatste gebeld heeft. Hoever kan Becky gaan als Sasha? Hoelang kan ze haar leugens in de lucht balanceren om erachter te komen wat er met Chloe is gebeurd?
Chloe, vanaf 24 juni 2022 bij Amazon Prime Video
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief