Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Chicago-series gaan langer door

  •  
27-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
Chicago P.D.
Chicago Fire, Chicago Med en Chicago P.D. zijn inmiddels allemaal verzekerd van een volgende jaargang.
Chicago Fire begon in 2012 en werd door de Amerikaanse zender ABC verlengd met een achtste seizoen. De serie over de brandweer in Chicago kreeg in 2014 een spin-off over de politie (Chicago P.D. is zeker van een zevende seizoen) en in 2015 volgde ook een spin-off over medische hulpverleners (Chicago Med is nu zeker van een vijfde seizoen). De drie series worden geproduceerd door Dick Wolf (Hill Street Blues, Miami Vice ) en lopen soms in elkaar over. Ook de personages uit Law & Order: SVU betreden af en toe het Chicago-universum. In Nederland zijn Chicago P.D. en Chicago Med momenteel te zien op zender Fox, terwijl Chicago Fire daar momenteel ontbreekt. Daarnaast was er ook een vierde serie, Chicago Justice, maar die is inmiddels gecanceld.
Overigens creëerde Dick Wolf recentelijk ook nog de serie FBI voor zender CBS. Het misdaaddrama werd vorige maand eveneens verlengd met nog een tweede reeks.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief