Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Charlie Murphy (57) overleden

  •  
13-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
108 keer bekeken
  •  
2520524690
Charlie Murphy is op 57-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van leukemie. De komiek is vooral bekend van Chappelle’s Show.
Hoewel Charlie Murphy naast zijn carrière als stand-up rolletjes had in films als Mo’ Better Blues, Jungle Fever en CB4 stapte hij met Chappelle’s Show pas echt uit de schaduw van zijn jongere – en meer succesvolle – broer Eddie Murphy. In het tv-programma van Dave Chappelle (lees de recensie van zijn nieuwe Netflix-specials ) recreëerde hij onder meer bizarre gebeurtenissen uit de tijd dat zijn broer via Saturday Night Live en zijn eerste filmrollen wereldfaam behaalde. Het meest bekend is de sketch over zijn ontmoeting met Rick James, gespeeld door Chappelle zelf. In een andere sketch blikte Murphy terug op een onvergetelijke basketbalwedstrijd met Prince (eveneens Chappelle).
Murphy was op televisie ook betrokken bij series als The Boondocks en Black Jesus. Verder werkte hij voor zijn oudere broer als scenarist aan onder meer de film Vampire in Brooklyn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief