Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Capitani S01: intrigerende detective uit Luxemburg

  •  
12-02-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
261 keer bekeken
  •  
Capitani
Wanneer een jonge bewoonster dood gevonden wordt, komen er geheimen aan het licht in een klein dorpje.
Afleveringen van detectiveseries duren vaak lang. Hierdoor kan er wel ruim de tijd genomen worden voor details, achtergrondverhalen en de ins en outs van het forensische onderzoek, maar soms heeft dat als valkuil dat het saai en langdradig wordt. Capitani doet het anders. Elke aflevering haalt net niet de 30 minuten, maar weet desalniettemin toch te boeien en genoeg informatie te geven om je eigen verdachtenlijstje te maken.
Luc Capitani (Luc Schiltz) is een rechercheur uit de grote stad die in het noordelijke dorpje Manscheid de moord op de tiener Jenny moet komen oplossen. Jenny’s tweelingzus Tanja (Jil Devresse) is nog spoorloos. Capitani wordt gevraagd of er versterking vanuit de stad moet komen, maar hij werkt liever samen met de lokale agenten Joe Mores (Joe Dennenwald) en Elsa Ley (Sophie Mousel). Joe is een goedbedoelende jonge agent, die niet altijd de meest slimme beslissingen neemt. Elsa – het meest gedenkwaardige personage – is een onbevreesde agente wier interpersoonlijke relaties met de mensen uit het dorp behulpzaam zijn in het onderzoek.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
In het dorpje waarin 'iedereen elkaar kent maar niemand iets over elkaar weet' is er een paradox van elkaar de hand boven het hoofd houden en een tunnelvisie op wie het gedaan moet hebben. Duidelijk is wel dat iedereen een geheim heeft. Zo heeft de vader van de tweeling een bouwbedrijf en gaat er een roddel rond dat hij betrokken is bij seksfeestjes in het bos, wordt er drugs gedeald, is er een legerbasis in het bos waar Elsa’s verloofde is gestationeerd, en is er een plan voor een fusie van het dorp met omliggende dorpen waar de burgemeester van Manscheid burgemeester van zou worden. Ook Capitani zelf wordt met zijn eigen verleden geconfronteerd, wat weleens een negatieve impact op zijn carrière kan hebben.
Hoewel de setting en het plot niet enorm vernieuwend zijn, weet de serie te boeien en de spanning hoog te houden in een vlot tempo.
Capitani S01, vanaf 11 februari 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief