Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Bullsh*t: The Gameshow S01E01: geld winnen terwijl je liegt

  •  
29-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
128 keer bekeken
  •  
Bullsh*t: The Game Show
In de gameshow wordt niet kennis getest, maar de kunst van bedrog.
Netflix brengt met Bullsh*t: The Gameshow een nieuw spelprogramma naar de streamingdienst. Het spel wordt gehost door de Canadese Howie Mandel (bekend van America’s Got Talent ). Anders dan in andere quizprogramma’s waarin deelnemers getest worden op hun kennis over allerlei onderwerpen, is het in dit format mogelijk om geld te verdienen door keihard te liegen. Deelnemers proberen wel om moeilijke triviavragen correct te beantwoorden, maar mogen wanneer ze het antwoord niet weten een verkeerd antwoord geven.
Elke aflevering heeft vier deelnemers: een beantwoordt de vragen en de overige drie vormen een panel. Het panel moet individueel raden of het gegeven antwoord – en de daarbij wel of niet overtuigende uitleg – waar is of bullshit. Als een panellid de leugens gelooft, gaat de deelnemer verder en verdient hij of zij geld. In totaal kan er één miljoen dollar gecasht worden.
Bullsh*t: The Game Show
De kandidaten mogen over van alles liegen - wie ze zijn, wat ze hebben gestudeerd - als ze er maar mee wegkomen. Ze moeten hun medespelers ervan overtuigen dat het antwoord dat ze kiezen het goede is, ook al weten ze het goede antwoord niet altijd. Het is aan de panelleden om de ‘tells’ van hun tegenspeler te raden, door bijvoorbeeld op hun lichaamstaal te letten, en zo hun kansen op het winnen van de grote geldprijs te verkleinen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Bullsh*t: The Game Show
Hoewel de opzet vernieuwend is – in welk ander programma kan je geld verdienen door te liegen en te bedriegen? – roepen de deelnemers weinig empathie op door hun onuitstaanbare, irritante en vooral heel Amerikaanse houding.
Bullsh*t: The Game Show S01, vanaf 27 april 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief