Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Bodyguard: BBC-serie komt naar Netflix

  •  
18-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bodyguard
De thriller, waarvan de grote finale komend weekend wordt uitgezonden, is een enorme hit in Engeland.
Het zesdelige Bodyguard draait om de heetgebakerde David Budd (Richard Madden uit Game of Thrones), die na zijn diensttijd aan de slag gaat als lijfwacht voor politica Julia Montague (Keeley Hawes uit Line of Duty). De politieke denkbeelden van Montague staat echter lijnrecht tegenover die van Budd, waardoor er een uitermate gespannen sfeer ontstaat. Misschien vormt haar eigen lijfwacht zelfs haar grootste bedreiging. Bodyguard werd geschreven door Jed Mercurio, de bedenker van Line of Duty. Bijrollen zijn er voor Sophie Rundle ( Peaky Blinders ), Vincent Franklin (Happy Valley), Pippa Haywood (Scott & Bailey) en Paul Ready ( The Terror ). De eerste aflevering werd door 10,4 miljoen mensen bekeken, het hoogste aantal kijkers voor de première van een dramaserie op de BBC in tien jaar tijd. De recente vijfde aflevering was de best bekeken aflevering tot nu toe.
De laatste aflevering van Bodyguard wordt komende zondag uitgezonden op BBC One en de serie verschijnt vervolgens op 24 oktober bij Netflix. Bekijk de trailer.
Lees hier onze recensie van de eerste drie afleveringen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief