Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Blinded: Zweedse thriller komt naar NPO Start Plus

  •  
26-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
271 keer bekeken
  •  
Blinded
De hoofdrol in de financiële thriller is voor Julia Ragnarsson, bekend van series als Springvloed en The Bridge.
Er komt een nieuwe Zweedse thriller die zich afspeelt in de financiële wereld naar NPO Start Plus. De hoofdrol wordt gespeeld door Julia Ragnarsson (Midsommar), die kijkers van Zweedse series wellicht zullen herkennen van onder meer Springvloed en het tweede seizoen van The Bridge. In Blinded geeft ze gestalte aan Bea Fark, een journaliste op zoek naar een nieuwe scoop. Ze komt op het spoor van financiële wanpraktijken bij een bank die onder leiding staat van Peder Rooth (Matias Varela uit Narcos ). De achtdelige serie is gebaseerd op het boek van onderzoeksjournaliste Carolina Neurath en werd geïnspireerd door een waargebeurd verhaal. Jesper Harrie ( Bonus Family ) trad aan als showrunner en Maria Karlsson (Snabba Cash) was een van de scenaristen.
Het eerste seizoen van Blinded is vanaf 10 januari in zijn geheel te zien op NPO Start Plus. Vanaf 22 januari is de reeks eveneens wekelijks te volgen op tv bij NPO 1 Extra.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief