Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Black Ops S01E01-02: eigentijdse Laurel & Hardy

  •  
18-08-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
525 keer bekeken
  •  
BlackOps

© BBC Studios

Gbemisola Ikumelo en Hammed Animashaun spelen een Londens politieduo in geestige en oorspronkelijke misdaadkomediereeks. 

Acteurs Gbemisola Ikumelo en Hammed Animashaun spelen in Black Ops eigentijdse varianten van Laurel & Hardy. Dom (Ikumelo) en Kay (Animashaun) zijn agenten in opleiding. In de eerste aflevering is te zien hoe ze in opdracht van de politie in de straten van Oost-Londen snuisterijen uitdelen aan de bevolking. Om de reputatie van de dienders te verbeteren. Maar als er voor hun ogen een misdaad plaatsvindt, dan kunnen ze niks. Ze ‘hebben nog niet het mandaat om iemand te arresteren’. Dom en Kay hebben er bovendien ook weinig zin in. Hun carrières zijn ingedut.

Dat ligt niet aan een gebrek aan intelligentie. Dom is zelfs een afgestudeerde criminoloog. Niettemin blijkt het moeilijk, zeker voor agenten van kleur, om zichzelf in de kijker te spelen. Totdat een unieke mogelijkheid zich voor de twee hoofdpersonen aandient. Ze krijgen de kans om undercover te gaan als drugsdealers. Hilarisch: Dom en Kay zijn allesbehalve streetsmart. Dus als ze een scène later uitgedost in veel te keurige outfits op een beduimelde straathoek staan, dan oogt dat buitengewoon geestig. Het is ook een slimme zet: showrunners Ikumelo en Akemnji Ndifornyen (die tevens gangster Tevin speelt) spelen op speelse wijze met stereotypen.

BLACK_OPS_SERIES_1_EP_120220714_ (5)

© BBC Studios

Het lijkt erop dat ze hun inspiratie deels weghalen bij de Britse versie van The Office en de rol van Ricky Gervais als kantoormanager David Brent in het bijzonder. Vooral Ikumelo oogt bij vlagen net zo naïef en verwaand. Die combinatie blijkt een goed recept voor humoristische momenten. Dom weet dat ze een hoop in haar mars heeft, maar ze weet ook dat ze haar best moet doen om haar talenten te kunnen etaleren. En daar heeft ze, tja, niet altijd evenveel zin in. Ikumelo is in die zin onmiskenbaar de afmaker terwijl Animashaun fungeert als de aangever. Het is een fijn duo in een zeer oorspronkelijke serie.

Black Ops S01, vanaf vrijdag 18 augustus 2023 bij BBC First

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief