Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Black Knight: trailer voor dystopische thrillerserie uit Zuid-Korea

  •  
27-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
205 keer bekeken
  •  
BlackKnight_Unit_105_30_00001

Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin de laatste overlevenden door 'bezorgers' van zuurstof worden voorzien.

Foto credit: Kim Jin-young / Netflix

Vanaf 12 mei kun je bij Netflix kijken naar het dystopische drama Black Knight, dat in de pers al werd omschreven als het Zuid-Koreaanse antwoord op Mad Max. In de wereld van Black Knight is het land veranderd in een vervuilde woestijn waar slechts een procent van de bevolking nog in leven is. 5-8 (Kim Woo-bin) werkt overdag als een zogeheten ‘bezorger’ die zuurstof en andere levensmiddelen naar de mensen toebrengt. Na middernacht opereert hij echter als een 'Black Knight' en smeedt hij plannen om de Cheonmyeong Group, de totalitaire macht in deze wereld, aan te pakken. Hij krijgt tijdens zijn strijd onder andere te maken met de gewetenloze leider van de Cheonmyeong Group en een jonge vluchteling die zelf ook ooit een Black Knight hoopt te worden.

Black Knight is een bewerking van de gelijknamige web-animatieserie, die volgens regisseur Cho Ui-seok in vergelijking wat 'normaler en levendiger' is gemaakt.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief