Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Black Earth Rising: eerste trailer vrijgegeven

  •  
10-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Black Earth Rising
De dramaserie wordt later dit jaar eerst uitgezonden op BBC Two en zal daarna ook op Netflix verschijnen.
Black Earth Rising gaat over de gecompliceerde vervolging van oorlogscriminelen en speelt zich af op drie verschillende continenten. De hoofdrol is voor BAFTA-winnares Michaela Coel, die eerder te zien was in een tweetal afleveringen van Black Mirror. Ze geeft gestalte aan Kate Ashby, die opgroeide in Rwanda en daar van de genocide werd gered door Eve Ashby (Harriet Walter uit The Crown ), een geleerde op het gebied van internationaal strafrecht. Als volwassen vrouw probeert ze samen met haar werkgever Michael Ennis (John Goodman uit The Big Lebowski ) de leider van een Afrikaanse militie voor het gerecht te slepen. De dramaserie werd geschreven en geregisseerd door BAFTA-winnaar Hugo Blick (The Honourable Woman) en is een coproductie van Netflix en de BBC. De BBC zendt de serie uit in Engeland en Netflix mag hem internationaal aanbieden.
Black Earth Rising is vanaf 25 januari te zien op Netflix. De eerste trailer die werd vrijgegeven is echter afkomstig van de BBC.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief