Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Bitter Daisies (O Sabor Das Margaridas) S02E01-04: spannende wraakthriller

  •  
13-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
876 keer bekeken
  •  
Bitter Daisies (O Sabor Das Margaridas)
De Galicische thrillerserie heeft een gestaag, maar aanhoudend tempo.
Bitter Daisies is de eerste Netflix-serie waarin er Galicisch gesproken wordt. Galicië ligt in het noordwestelijke deel van Spanje naast Portugal. Het eerste seizoen zat vol plottwists en liet zien dat er in maar zes afleveringen zeer gelaagde en complexe personages neer te zetten zijn. Aan het einde van het seizoen kwamen we erachter dat rechercheur Rosa Vargas eigenlijk Eva Mayo (María Mera) is, en een andere identiteit aannam om de dood van haar zusje te onderzoeken.
Dit seizoen heeft een gestaag tempo, met afleveringen van gemiddeld een uur, maar is ontzettend onderhoudend. Regisseur Álex Sampayo, die het stokje heeft overgenomen van Miguel Conde, neemt de tijd om in te zoomen op de emoties van de hoofdpersonages. Met name Mera belichaamt haar personage met zichtbare toewijding.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Mayo is net uit de gevangenis en zit regelmatig bij een psychologe om haar trauma’s te verwerken. Ze hallucineert haar overleden zus en heeft black-outs. Dit geeft haar personage een enorme boost van complexiteit en we zien meer van de verschillende gezichten van Eva. Of is er toch meer aan de hand? Want: de personen die zij op eigen houtje onderzoekt of mee in aanraking komt worden op gruwelijke wijze vermoord. En worden allemaal achtergelaten met een bloem in de mond.
Mayo is nog steeds op zoek naar Rebeca, die ontvoerd is door mensenhandelaren die minderjarigen seksueel uitbuiten. De meisjes worden vastgehouden in de kelder van een hotel. En een tal van de meisjes moeten zich in fetisjerende Aziatische kleding presenteren. Mayo’s zoektocht zorgt voor veel spannend undercoverwerk en een dunne scheidingslijn tussen het zoeken naar gerechtigheid en wraak. Een die met elke aflevering spannender wordt.
Bitter Daisies S02, vanaf 2 april 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief