Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Billions S06E01: ageren tegen miljardairs

  •  
24-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
Billions S06
Acteurs Paul Giamatti (als aanklager Chuck Rhoades) en Corey Stoll (als miljardair Mike Prince) zijn aan elkaar gewaagd in fijne seizoensopener.
Foto credits: CBS
De wrok die Chuck Rhoades (Paul Giamatti) koestert tegen miljardair Bobby Axelrod (Damian Lewis) maakt in het zesde seizoen van Billions plaats voor wrok tegen miljardairs an sich. ‘Het is crimineel om zoveel geld te bezitten’, brult de aanklager. Rhoades’ eerste slachtoffer is zijn buurman: miljardair Melville Revere (Michael McKean liet in Better Call Saul al zien dat hij een goede klootzak in huis heeft) vuurt tot afgrijzen van de andere dorpelingen twee keer per dag antieke artillerie af in zijn achtertuin. Op zijn boerderij in ruraal New York – Rhoades heeft zijn juridisch werk even op pauze gezet, maar ‘het is geen sabbatical’ – laat de aanklager Revere vervolgens zien dat er met hem niet te sollen valt.
Het duur niet lang voordat er een link wordt gelegd tussen Revere en de investeringswereld die Rhoades zo veracht: de rijkaard heeft namelijk belegd in Axelrods oude fonds; een fonds dat sinds het einde van vorig seizoen in handen is van Mike Prince (Corey Stoll): Axelrod is immers met de noorderzon vertrokken. Maar Prince heeft een plan: hij introduceert een ‘morele barometer’ en wil niet in navolging van Axelrod meedoen aan allerlei corrupte spelletjes. Dus ‘ontslaat’ hij al zijn investeerders, inclusief Revere. De vraag is echter: denkt Prince het spel te kunnen winnen door eerlijk te spelen?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Billions S06
Dat lijkt vrijwel onmogelijk. Of zoals Rhoades stelt: miljardairs verdienen hun geld per definitie met ongure praktijken. Maar zal Giamatti’s personage Prince gaan tolereren? Buiten kijf staat dat Giamatti en Stoll aan elkaar gewaagd zijn, en dat Stoll het uitstekend doet als de vervanger van Lewis. Hoewel Prince vooralsnog niet de onvervalste bad guy is. Maar wat niet is kan nog komen.
Billions S06, vanaf 24 januari 2022 wekelijks bij Ziggo Movies & Series
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief