Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Better Call Saul S06E01: geniaal begin van slot

  •  
19-04-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
164 keer bekeken
  •  
Better Call Saul
Weer is de gemankeerde maar sympathieke strafpleiter – Bob Odenkirk in topvorm – een stuk dichter bij zijn verdwijning: Better Call Saul nadert de verhaallijn van Breaking Bad.
Foto credits: AMC
Het meest tragische van Better Call Saul is misschien wel dat je blijft hopen dat het titelpersonage (we mogen nu wel stellen dat Bob Odenkirk op de top van zijn kunnen is als de glibberige maar aaibare advocaat) het licht ziet. En dat Saul wordt geaccepteerd door zijn omgeving en omarmd door zijn vakgenoten. Maar dat zal nooit gebeuren. Sterker nog: aan het begin van het zesde seizoen is Sauls ondergang nabij. Het televisiedrama nadert namelijk de verhaallijn van Breaking Bad. Walter White (Bryan Cranston) en Jesse Pinkman (Aaron Paul) zullen naar verluidt ook acte de présence geven in het slotstuk van Better Call Saul.
In de openingsaflevering van het zesde seizoen krijgen we zoals gewoonlijk een glimp te zien van Sauls leven na de perikelen in Breaking Bad. In vorige seizoenen zagen we dat de strafpleiter een nieuw leven was begonnen in een bakkerijtje in een winkelcentrum in Omaha, Nebraska. Ditmaal tonen showrunners Vince Gilligan en Peter Gould echter hoe Sauls villa – nadat hijzelf met de noorderzon is vertrokken – in de toekomst wordt leeggehaald. Saul is dus afwezig, hoewel de spullen in zijn huis een rijk leven insinueren. Dat Saul de trotse bezitter was van een gouden toilet spreekt boekdelen.
Better Call Saul S06
In het heden proberen Saul en zijn lover en min of meer partner in crime Kim Wexler (Rhea Seehorn) de reputatie van Howard Hamlin (Patrick Fabian) te bezoedelen, zodat de rechtszaak waar Saul en Hamlin in zijn verwikkeld sneller kan worden afgerond. Saul en zijn vriendin zijn steevast op hun leukst als ze liegen en bedriegen. Dat levert dus meteen een geestige scène op in een golfclub, wanneer Saul een zakje babypoeder – dat oogt als cocaïne – in Hamlins kluisje deponeert, zodat het voor de collega met wie hij is wezen golfen lijkt alsof zijn collega drugsverslaafd is. Intussen komen ook andere verhaallijnen lijnrecht op de kijker af.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Better Call Saul S06
Nacho Varga (Michael Mando) is op de vlucht na het bloedbad in Mexico van vorig seizoen. Lalo Salamanca (Tony Dalton), die dat bloedbad heeft overleefd, zint op wraak. Er zijn dus nog een hoop rekeningen te vereffenen. Maar daar zijn de makers van Better Call Saul meesters in. Hun geesteskindje blijft een voorbeeld van hoe je het maken van spannende en intrigerende televisie tot een kunst kan verheffen. Want Better Call Saul is geniaal. Met in de hoofdrol een antiheld die je maar niet blijft geloven, hoezeer hij zijn best ook doet. Saul ís Jimmy McGill, een gemankeerd mens. En Odenkirks weifelende blik onderschrijft dat telkens weer.
Better Call Saul S06, vanaf 19 april 2022 wekelijks bij Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief