Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Bellen met Eva Cleven over Lowlands 2018

  •  
16-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
99 keer bekeken
  •  
Eva Cleven
Waarom is er maar één vrouwelijke headliner?
Er is maar één vrouwelijke headliner. Kan dat wel anno 2018?
Dat is een thema dat al meerdere jaren wordt besproken. Het is een gevoelig onderwerp: er zijn al veranderingen, maar vrouwen worden toch vooral in het begin van de dag geprogrammeerd. Alleen erover praten is niet genoeg. Wat wel zou helpen is een bewustwording van de programmeurs, want zij moeten inzien dat ze hun werk op een andere manier moeten gaan doen. Het lijkt me sterk dat zij niet goed genoeg zoeken, maar misschien gaan ze anders nadenken. Wel positief is hoe ik Dua Lipa twee jaar geleden nog als ‘klein middagshowtje’ kon interviewen, maar haar dit jaar waarschijnlijk niet meer zal spreken omdat ze inmiddels een superster is.

Eigenlijk zijn die interviews met die artiesten niet te doen. Het is echt het allervetste ooit. Ook als een artiest een biertje op heeft. Een festival heeft geen normale normen, zoals een maatschappij die wel heeft. Het is een andere wereld en als je boos wordt omdat iemand stoned of dronken is, dan werkt het niet. Met mijn werk weet je nooit wat er gebeurt. Het is pure improvisatie en dat is zo cool. Bij mij mogen de artiesten zelf beslissen hoe ze zich neerzetten. Als iemand wil gaan kloten en uitproberen – prima.

En dat loopt nooit uit op een ramp? Mijn ego is niet zo groot en ik moet me aanpassen aan de omgeving waarin ik werk, want dat is mijn baan: mooie content maken op een plek waar andere regels gelden. 
Eva Cleven doet verslag van de 26ste editie van Lowlands, zaterdag 18 augustus, NPO 3, 22:15 uur.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief