Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Beef S01E01-02: spitsvondig en benauwend

  •  
05-04-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
313 keer bekeken
  •  
Beef
Een klusser (Steven Yeun) en een entrepreneur (Ali Wong) krijgen het met elkaar aan de stok in ingenieuze zwarte komediereeks.
Foto credits: Andrew Cooper / Netflix
In Beef vinden twee personages met een temperamentprobleem elkaar in de wijze waarop ze worden miskend door hun omgeving. Danny Cho (Steven Yeun) belandt op een dag in een verkeersruzie met Amy Lau (Ali Wong). Hij weet dan nog niet dat zij achter het stuur zit van de truck die ineens naar hem begint te toeteren. Cho denkt dat hij te maken heeft met een man. Uiteindelijk loopt de confrontatie met een sisser af. Totdat Cho Lau weet op te sporen, bij haar aanbelt en uiteindelijk na zich voor te doen als aannemer haar fonkelnieuwe badkamer onder piest.
Hierna heeft Lau een legitieme reden om weer wraak te nemen op Cho. Saillant aan deze ruzie is dat de twee meer met elkaar gemeen hebben dan ze kunnen vermoeden. Hoewel showrunner Lee Sung Jin (bekend als scenarist bij Dave en Undone ) eerst de verschillen benadrukt. Cho heeft een haperend bedrijfje als manusje-van-alles; Lau is een succesvolle ondernemer. Ze lijden niettemin allebei onder maatschappelijke druk: Lau heeft het druk met geld verdienen terwijl ze graag meer tijd met haar man en kind zou willen doorbrengen; Cho probeert zijn ouders trots te maken.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Beef

© Andrew Cooper / Netflix

De twee zijn bijzonder eenzaam. Een gewaarwording die zich aandient zodra ze met elkaar beginnen te ruziën. Filmmaker Hikari brengt die botsing op benauwende wijze in beeld. Cho en Lau zijn niet per se mensen die telkens op zoek zijn naar conflict, maar op het moment dat ze het met elkaar aan de stok krijgen prevaleert vooral het gevoel dat ze het deze keer niet wilden laten schieten. Door te ruziën nemen ze de regie over hun eigen leven terug. Dat is een uiterst spitsvondige invalshoek voor een komedie die bijna teert op zwaarmoedigheid.
Beef S01, vanaf 6 april 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief