Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Beecham House S01E01: romantiek, intriges en mooie plaatjes

  •  
07-02-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
200 keer bekeken
  •  
Beecham House
Beecham House van onder anderen Gurinder Chadha (Bend It Like Beckham, Blinded by the Light) bevat alle ingrediënten voor een smeuïg kostuumdrama.
Foto credits: Two Brothers Pictures & All3Media International
De openingsscène van Beecham House laat er geen gras over groeien. Een man te paard is toevallig getuige van een beroving en schiet – letterlijk en figuurlijk – te hulp. Maar net nadat hij zichzelf heeft voor kunnen stellen als John Beecham (Tom Bateman, Da Vinci’s Demons) wordt hij zelf getroffen door een kogel. Flashforward naar drie jaar later, wanneer de Indiase bediendes zich in Delhi opmaken voor de komst van hun nieuwe meester, genaamd – u raadt het al – John Beecham.
Maar, Beecham komt niet alleen. Hij brengt ook babysitter Chanchal (Shriya Pilgaonkar) met zich mee, en een baby die, zoals de bediendes eufemistisch omschrijven, duidelijk ‘niet compleet Europeaans is’. ‘Meneer geniet duidelijk van alle Indiase geneugten’, knipoogt er een.
Beecham House
De eerste aflevering van Beecham House biedt een royale voedingsbodem voor een smeuïg kostuumdrama. Voormalig luitenant John Beecham, aangedaan door alle exploitatie van de Oost-Indische Compagnie in naam van het Britse Rijk, heeft zich afgekeerd van alles dat Brits is en wil in Delhi voor zichzelf beginnen. Dit plan wordt met argusogen bekeken door de Franse generaal Castillion (Grégory Fitoussi), die weigert te geloven dat een Brit ooit iets zonder heimelijke motieven zou doen. En of Johns oude, verbitterde oorlogskameraad Samuel Parker (Marc Warren, Jonathan Strange & Mr. Norrell, The Musketeers) nu de beste keuze is als kersverse handelspartner….
Beecham House
Ook aan mogelijke romantische partners heeft John geen gebrek. Zo lijkt Chanchal een wat ruimere taakomschrijving dan alleen babysitter te hebben, en laat John tijdens een feestje bij de buren zijn oog vallen op de ‘enige Engelse roos’ in deze tuin vol weelderige bloemenpracht, gouvernante Margaret Osborne (Dakota Blue Richards, Lyra in The Golden Compass). Zijn net gearriveerde moeder (Lesley Nicol, Downton Abbey ) heeft juist een andere gegadigde op het oog, Violet (Bessie Carter), maar dat was wel voordat ze afwist van haar ‘inheemse’ kleinkind. En welke geschiedenis hebben John en prinses Maliya (Kumiko Chadha Berges, dochter van makers Gurinder Chadha and Paul Mayeda Berges)?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Mocht de naam Gurinder Chadha je trouwens bekend in de oren klinken, dat kan kloppen. Haar nieuwste film Blinded by the Light, over de Pakistaans-Britse scholier Javed (een aanstekelijke Viveik Kalra) die in 1987 de helende muziek van Bruce Springsteen ontdekt, draait momenteel in de Nederlandse bioscopen. Leuk om te weten: Kalra maakt ook in Beecham House zijn opwachting, als hoofdbediende Baadal. Kulvinder Ghir, in Blinded by the Light de vader van Javed, is hier de kok.
Beecham House
Ook al kwam Chadha destijds in de schijnwerpers terecht met haar hedendaagse romkom Bend It Like Beckham (2002), Beecham House is niet haar eerste uitstapje naar Brits-Indische kostuumdrama’s. Ze maakte eerder al de films Bride & Prejudice en Viceroy’s House (allemaal met haar echtgenoot/schrijver Paul Mayeda Berges). Wat betreft cast – ook oudgediende Roshan Seth (Indiana Jones and the Temple of Doom) maakt als keizer Shah Alam zijn opwachting – mooie plaatjes, intriges en (mogelijke) romantische verwikkelingen zit het allemaal wel goed. Nu de uitwerking nog.
Beecham House S01, vanaf 9 februari 2022 op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief