Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Barry: Bill Hader moordt en acteert in HBO-serie

  •  
11-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Barry
Een huurmoordenaar (Bill Hader uit Saturday Night Live) droomt van een carrière als acteur in Barry.
Hader geeft in de komische dramaserie van HBO gestalte aan het titelpersonage, een ex-marinier die inmiddels de kost verdient met het vermoorden van mensen, maar zijn passie voor het werk een beetje is kwijtgeraakt. Zijn opdrachtgever (Stephen Root uit NewsRadio) stuurt hem naar het zonnige Los Angeles, om daar een aspirerend acteur om het leven te brengen. Barry komt in L.A. in aanraking met een groep acteurs (de docent wordt gespeeld door Henry 'The Fonz' Winkler, vanavond op NPO 3 te zien in Better Late Than Never) en is vastbesloten om een tweede carrière te beginnen. Hader schreef de serie in samenwerking met Alec Berg (bekend van Silicon Valley en Curb Your Enthusiasm ) en regisseerde zelf alle afleveringen. Hij liet een aantal jaren geleden al eens – samen met oud SNL-collega Kristen Wiig – zijn tragikomische kant zien in de film The Skeleton Twins.
HBO kondigde aan dat Barry op 25 maart in première gaat. Bij ons in Nederland is de serie vervolgens vanaf 26 maart wekelijks te volgen via Ziggo.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief