Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Baptiste S02E01: sterke proloog

  •  
22-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
186 keer bekeken
  •  
Baptiste
De speurder op leeftijd – die ditmaal een Engelse ambassadrice in Hongarije helpt bij een vermissingszaak – heeft zijn talent nog niet verloren.
Foto credits: KRO-NCRV
Julien Baptiste (Tchéky Karyo) helpt mensen bij vermissingszaken, om zijn eigen sores te vergeten. In het tweede seizoen van Baptiste levert dit hem wel een scheiding op. Terwijl hij rouwt om de dood van z’n dochter Sara – die kennelijk aan een overdosis is overleden – drinkt hij zich een stuk in de kraag. Vrouwlief Celia (Anastasia Hille) is Baptiste’s gedrag zat. Dan schakelt het verhaal naar 14 maanden eerder, als Baptiste zich weer bijna wanhopig voegt bij een nieuwe vermissingzaak en hij in een hotel in Hongarije waar hij verblijft wordt gebeld door Celia: wanneer kom je weer thuis?
Het tweede seizoen van Baptiste draait om de vermissing van het gezin van de Engelse ambassadeur van Hongarije: Emma Chambers (Fiona Shaw uit Killing Eve ) ontdekt op een ochtend na een dag wandelen in de Noord-Hongaarse bergen dat haar twee zoons en haar echtgenoot zijn verdwenen. Baptiste meldt zich al snel, tot ergernis van lokale dienders en Interpol. Maar het duurt niet lang voordat diegenen die ervoor betaald voor worden ernaast zitten: Baptiste zit op het juiste spoor. Dan schakelt de aflevering weer naar het heden.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Baptiste
Chambers zit in een rolstoel en reist af naar Baptiste om hem te smeken haar te helpen met de zaak, die dan (dus) nog niet is opgelost. Maar Baptiste twijfelt. Hoewel je weet dat zijn bloed kruipt waar het niet gaan kan. Showrunners Harry en Jack Williams introduceren in die zin, in een aantal tijdlijnen, op ambitieuze wijze een hoop informatie aan het begin van seizoen twee. Inclusief een aantal red herrings : wendingen die nergens toe zullen leiden. Kijkers die echter sceptisch zijn over de krachten van Baptiste – ooit een spin-off van  The Missing – moeten hun verwachtingen bijstellen. Karyo kan het nog steeds.
Baptiste S02, vanaf 21 april 2022 alle afleveringen bij NPO Plus, vanaf 23 april wekelijks bij NPO 2 en op NPO Start
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief