Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Bancroft S02E01: de psychopaat annex diender is terug

  •  
21-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
Bancroft S02
Actrice Sarah Parish kruipt opnieuw met veel overgave in de huid van de rechercheur en manipulator extraordinaire.
‘Ik zal alles doen om hem te beschermen.’ Psychopaat en gevierd politieagent Elizabeth Bancroft (Sarah Parish) heeft het over haar zoon. Ze was hem na het eerste seizoen voor even uit het oog verloren – misschien omdat zoonlief vermoedde dat zijn moeder een koelbloedige moordenaar is. Maar ze is er weer!
Tijdens een politiegala wordt Bancroft op het podium toegelachen wanneer ze haar speech begint met: ‘Ik kom hier eigenlijk alleen voor de gratis drank.’ Op een paar luizen in de pels na – die weten waar de gewiekste rechercheur toe in staat is – is haar reputatie onder de dienders onverminderd goed. Ondanks de gruwelijkheden van vorig seizoen, toen ze haar collega Katherine Stevens (Faye Marsay) poogde te vermoorden. Want Bancroft is een ster in het verbloemen van haar daden.
Bancroft S02
Is dat trouwens gelukt? Leeft Stevens nog? Want het eerste seizoen eindigde met een cliffhanger. Ja, het is gelukt: terwijl Katherine in coma lag in het ziekenhuis, schroomde Bancroft niet haar via een injectie een goedje toe te dienen, zo zien we in het tweede seizoen.
Bancroft S02
De doden klikken niet, zo weet het titelpersonage maar al te goed. In de eerste aflevering van het tweede seizoen gooit een dubbele moord roet in het eten. Naar het schijnt is haar zoon Joe (Adam Long) hierbij betrokken. Hij zou in ieder geval meer weten. Logischerwijs wil moederlief van de hoed en de rand weten, maar nieuwkomer Jake Harper (David Avery) beteugelt Bancrofts nieuwsgierigheid. Bancroft kennende weet ze via andere contacten evenwel te achterhalen hoe de zaak ervoor staat.
En dan is er nog de drugshandel die Bancroft op afstand bestiert. Vanwege eerdere perikelen – iets met wraak – gaat hier ook een en ander mis. Het valt te benieuwen of Bancroft hier op haar eigenzinnige wijze met de nodige souplesse een mouw aan weet te passen.
Bancroft S02
Het is knap hoe de makers parallelle werelden aan elkaar weten te koppelen. Maar zonder de overtuigende Parish waren ze hier waarschijnlijk niet in geslaagd. Je kijkt voortdurend naar een antiheld, met een kille blik. Maar af en toe weet Parish de harten van de personages en de kijker ook even te smelten. Dan ben je betoverd, zoals de mensen die ze vermoordde ooit wellicht door haar zijn verleid. Ook in het tweede seizoen is Bancroft een manipulator extraordinaire: zal zij misschien zelf de dubbele moord hebben gepleegd?
Bancroft S02, vanaf 31 januari in zijn geheel bij NPO Start Plus, en vanaf 22 februari wekelijks op NPO 3 en NPO Start
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief