Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Avenue 5 S01E01-04: géén Love Boat in outer space

  •  
19-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
Avenue 5
Kapitein Ryan Clark (Hugh ‘House M.D.’ Laurie) lijkt alles perfect onder controle te hebben op zijn ruimtecruiseschip Avenue 5. Dan breekt de pleuris uit.
Foto credits: HBO
‘Gaat het wel goed met je?’ ‘Nee. Ik zit vast in de ruimte met mijn huidige vrouw.’
Even wennen is het wel. Zo opgewekt hebben we Hugh Laurie, die internationaal naam maakte als norse arts Gregory House in House M.D., lang niet gezien. In de komedieserie Avenue 5 zien we hem als Ryan Clark, de kapitein (inclusief kapitein Iglo-baard) van ruimtecruiseschip Avenue 5 dat net aan een reis richting Saturnus is begonnen. Clark en zijn crew zijn zelfs net iets te opgewekt. ‘Fly right, fly true’, tjirpen ze allemaal in koor. ‘Set your phaser to fun!’, roept de kapitein een passagier toe.
Het ruimteschip zelf doet sterk denken aan dat uit WALL-E, een en al ruimte en licht, vol reclames voor alle geweldige activiteiten en eetgelegenheden die Avenue 5 in de aanbieding heeft, en met heel veel verdacht blije mensen.
Avenue 5
Wie bang was voor een The Love Boat in outer space kan rustig ademhalen. Met Armando Iannucci ( Veep , The Death of Stalin , In the Loop) aan het roer zijn we in goede handen. Al snel breekt op Avenue 5 de pleuris uit en toont iedereen, van technicus Billie (Lenora Crichlow, Being Human) en hoofd klantenservice Matt (Zach Woods, Silicon Valley ) tot bemoeizieke passagier Karen (Rebecca Front, Humans , The Thick of it), zijn of haar ware gezicht.
Avenue 5
Zoals het Iannucci betaamt zit ook deze serie weer vol met heerlijk bijtende observaties. Van passagiers die klagen over hun buren (‘Zijn ademhaling klinkt zwaarlijvig’) en een echtgenoot die klaagt over de losbandigheid van zijn vrouw (‘I can’t stop your beaver from gnawing on wood’), tot de oppervlakkige eigenaar Herman Judd (Josh Gad, Olaf in Frozen), die klaagt over alles en iedereen (‘Ik wil weten wat er net is gebeurd, en wie ik de schuld kan geven’).
Avenue 5
Maar Iannucci verliest de mensen niet uit het oog. Het was makkelijk geweest om te gaan voor karikaturen, maar behalve de megalomane Herman Judd (‘Niemand klaagt de man aan die de zuurstofvoorraad beheert!’) weten een aantal personages toch op een positieve manier te verrassen. Zo ook kapitein Ryan Clark. Hij is misschien niet direct de juiste persoon op de juiste plek, maar zijn bedoelingen zijn goed.  
Avenue 5 S01, vanaf 20 januari 2020 wekelijks bij Ziggo Movies & Series XL
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief