Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

And Just Like That… S02E01: Ouderwets (maar dat deert niet)

  •  
23-06-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1503 keer bekeken
  •  
And just like that 2

© Craig Blankenhorn/Max

Showrunner Darren Star borduurt vrolijk verder op de levens van de kleurrijke personages. 

And Just Like That… is televisie uit een vervlogen tijd. Zo opent de eerste aflevering van het tweede seizoen met een traditionele montagescène, waarin de kijker beziet hoe het de personages vergaat.

Op zich kan je een aflevering ook halverwege het verhaal beginnen, maar showrunner Darren Star heeft die complexiteit niet nodig. Hij wil je gerust stellen. En zijn creatie is natuurlijk een ensembleserie. Met nieuwe personages die ook goed uit de verf komen, zoals Che Diaz (Sara Ramirez), die een stel vormt met Miranda (Cyntha Nixon). In de openingsscène zijn ze te zien in een zwoele scène in een kuuroord.

And just like that 2

© Craig Blankenhorn/Max

Star spiegelt de liefde en de lust van de twee voor als oprecht. Maar zoals in Sex and the City ook altijd al gewoonlijk was, verschijnen er al snel scheuren in het relationele firmament. Dat blijkt in dit geval echter vals alarm. In de bovengenoemde montagescène is ook te zien dat podcastproducer Franklyn (Ivan Hernandez) de nieuwe bedpartner is van Carrie (Sarah Jessica Parker). Op zich geen grote verrassing. Wel geestig is dat Carrie helemaal geen zin heeft in vastigheid. Haar vaste seksmoment met Franklyn op donderdag na de opname van haar podcast voldoet.

And just like that 2

© Craig Blankenhorn/Max

Dit alles speelt zich af in de opmaat naar het befaamde Metgala in het Metropolitan Museum of Art. Ook dat is een goede keuze. Zo is er veel gehannes met en gekibbel over kostuums. Waaronder een koddige scène met Charlotte (Kristin Davis). 

Fascinerend aan And Just Like That… is dat de serie nu min of meer is waar Sex and the City over werd bekritiseerd: pluriform en divers. De rollen van actrices als Nicole Ari Parker en Karen Pittman zijn mooie toevoegingen aan het drama. Ja, And Just Like That… is gezever over eerstewereldproblematiek, uitgesproken door puissant rijke of in ieder geval bevoorrechte personages. Maar dat was Sex and the City ook. Ook in het tweede seizoen heeft de serie, waarin melodrama en komedie elkaar knap opvolgen, in die zin een bord voor z’n kop.

And just like that 2

© Craig Blankenhorn/Max

Daar hoeft Starr zich echter niet voor te schamen. Voor fans van het eerste uur zal And Just Like That… ook in het tweede seizoen een feest der herkenning zijn.

And Just Like That… S02, vanaf 22 juni bij HBO Max

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief