Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Amazon werkt aan Conan the Barbarian-serie

  •  
06-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Conan The Barbarian
Na drie bioscoopfilms wil Amazon de (strip)verhalen rond Conan the Barbarian bewerken voor televisie.
Het project is afkomstig van scenarist Ryan Condal (Colony) en regisseur Miguel Sapochnik ( Battle of the Bastards ), beide groot fan van het originele bronmateriaal. Dat Amazon interesse heeft in hun pitch voor een tv-verfilming van Conan is geen verrassing, want de VOD-dienst is hard op zoek naar een fantasieserie van het niveau van Game of Thrones , getuige ook aankomende series als Carnival Row en The Lord of the Rings. De Conan-boeken van Robert E. Howard werden drie keer eerder verfilmd. In 1982 speelde Arnold Schwarzenegger het personage in de film Conan the Barbarian (zie foto) van John Milius, geschreven door Oliver Stone en met de muziek van Basil Poledouris. Na de minder geslaagde sequel Conan the Destroyer uit 1984, verscheen er in 2011 nogmaals een Conan-film, toen met Jason Momoa (Khal Drogo in Game of Thrones) in de hoofdrol.
Wanneer de Conan-serie op Amazon verschijnt is niet bekend. Schwarzenegger wil tevens een derde speelfilm over Conan maken. Paul Verhoeven gaf een aantal jaren geleden aan dat hij die film graag zou willen regisseren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief