Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Altered Carbon: Resleeved: bloederige maar visuele traktatie

  •  
19-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Altered Carbon: Resleeved
De cyberpunk animatie duikt dieper in de futuristische wereld van Altered Carbon.
Een futuristische toekomst. De mens heeft een wonderlijke uitvinding ontdekt: het eeuwige leven. Het menselijke bewustzijn wordt gedigitaliseerd en opgeslagen op een schijf, die vervolgens in de wervelkolom aan de basis van de schedel wordt geschoven, en kan oneindig vaak worden verwijderd en geïmplanteerd – zolang het niet beschadigd is. In de wereld van Altered Carbon zijn de dood en tragedie met elkaar verbonden, en niets eindigt echt.
Netflix bracht eerder al twee seizoenen van een live-action adaptatie van de Altered Carbon-romans van Richard K. Morgan uit. De animatiefilm komt van de hand van Dai Satô - die eerder werkte aan animatieseries als Cowboy Bebop en Resident Evil: Revelations 2 - en staat los van de live-action serie.
Altered Carbon: Resleeved
De huursoldaat Takeshi Kovacs ofwel Ken Kakura (stem van Tatsuhisa Suzuki) ontwaakt in een uitermate gespierd lichaam met snelle reflexen. Hij werkt voor Hideki Tanaseda (Kenji Yamauchi) en dient te achterhalen hoe diens broer om het leven is gekomen. Intussen is een jonge tatoeëerder, Holly Togram (Ayaka Asai), op de vlucht voor de handlangers van haar baas, de leider van het Mizumoto-syndicaat. Het is de criminele organisatie waar de broer van Tanaseda aan het hoofd stond. Tegelijkertijd zit een agent van het CTAC, Gena ofwel Reileen Kawahara (Rina Satoh), ook achter Holly aan. Takeshi houdt zich aan het credo dat je je vijanden soms beter dichterbij kan houden en gaat samen met Holly en Gena op jacht.
Altered Carbon: Resleeved
Ninja’s, de yakuza, en een tatoeage met een zelfvernietigingssysteem. Satô toont een eenvoudig verhaal dat zich zonder verrassingen ontvouwt naar een bevredigend einde. De film gaat ietwat de diepte in rond het verleden van Takeshi, maar voegt verder weinig toe aan het Altered Carbon-universum.
Wat het wel te bieden heeft? Mooie, kleurrijke beelden van dystopische stadsgezichten, gladde wapens en futuristische technologie. Het is geen traditionele 2D-animatie, want de film is gemaakt met CGI. Toch is de animatiestijl geenszins vernieuwend te noemen binnen het genre - en op enkele momenten komt de film ietwat houterig over.
Altered Carbon: Resleeved
Altered Carbon: Resleeved is uitermate voorspelbaar, maar Satô compenseert het matige plot met mooie beelden en enkele fijne vechtsequenties.
Altered Carbon: Resleeved, vanaf 19 maart 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief