Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Altered Carbon: Netflix onthult nieuwe trailer

  •  
12-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Altered Carbon
Op 2 februari debuteert Netflix het eerste seizoen van de ambitieuze scifi-serie Altered Carbon.
In de wereld van Altered Carbon is het mogelijk om je bewustzijn te implanteren in een nieuw lichaam, in de serie ook wel 'sleeves' genoemd. De 'overleden' soldaat Takeshi Kovacs (Will Yun Lee) wordt op deze manier 250 jaar na zijn dood weer tot leven gewekt. Hij krijgt een nieuw lichaam (dat van Joel Kinnaman) en moet vervolgens de moord op de rijke Laurens Bancroft (James Purefoy) oplossen. Altered Carbon is gebaseerd op het boek van Richard K. Morgan en werd bedacht door Laeta Kalogridis, de scenarist van Shutter Island en het aankomende Alita: Battle Angel. Ze probeerde de adaptatie ruim 15 jaar lang van de grond te krijgen als speelfilm, maar door het torenhoge budget en de complexe wereld waarin het verhaal zich afspeelt durfde geen enkele studio toe te happen. Netflix besloot uiteindelijk om de gok toch te wagen.

Het eerste seizoen van Altered Carbon bestaat uit tien afleveringen. Miguel Sapochnik (een van de regisseurs van het laatste seizoen van Game of Thrones) schoot de eerste aflevering.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief