Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Alter Ego S01E01-02: lauwwarm Vlaams mysteriedrama

  •  
04-12-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
485 keer bekeken
  •  
AlterEgo

© Streamz

Een mislukte roofoverval zet journalist Gilles op het spoor van een mysterieuze jongen, die een link lijkt te hebben met de dood van zijn vriendin.

Een juwelier in Brussel wordt beroofd. Maar… de juwelier slaat succesvol terug! Voor zover volgt de dag, helaas, een gebruikelijke routine. Maar dan ziet lokale nieuwsverslaggever Gilles (Ward Kerremans, Penoza), zoon van politierechercheur Lucas (Wouter Hendrickx, Witse, De helaasheid der dingen), tussen de omstanders die zijn komen kijken een mysterieuze jongen die hem akelig bekend voorkomt. Diezelfde jongen zag hij namelijk tien jaar eerder ook bij zijn vriendinnetje Romy, de dag dat ze overleed.

Op papier is het een prima startpunt voor dit Vlaamse mysteriedrama. Toch wil de serie, ondanks de duistere setting en de aanwezigheid van een schimmige organisatie met een kelder vol apathische klonen (Taeke Nicolaï), maar niet echt spannend worden. Alles voelt lauwwarm; van de afwikkeling van de plot tot het matte acteerwerk, waarbij niet alleen de klonen lijken te slaapwandelen.

Is er een omsluitende verklaring voor alles? Vast. Maar daar ga je waarschijnlijk niet op zitten wachten.

Alter Ego S01, vanaf maandag 4 december in zijn geheel te zien bij Videoland

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief