Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

All Creatures Great and Small S03E01: geluk overheerst

  •  
04-07-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
726 keer bekeken
  •  
All Creatures Great and Small S03

© PBS / Masterpiece

Hoewel er van grote wereldproblemen af en toe iets doorsijpelt in oubollig Brits drama, staat de eerste aflevering in het teken van een huwelijksvoltrekking.

Zelfs in het landelijke Yorkshire is duidelijk te zien dat er een wereldoorlog aanstaande is. In de openingsaflevering van het derde seizoen van All Creatures Great and Small – dat zich afspeelt rond 1939 - is te zien hoe jonge mannen in een vrachtwagen worden gedirigeerd. Of dierenartsen James (Nicholas Ralph) en Tristan (Callum Woodhouse) ook in dienst moeten blijft vooralsnog onduidelijk. Dat er veranderingen op komst zijn in de vredige wereld waarin het televisiedrama zich afspeelt staat buiten kijf. James gaat trouwen met boerendochter Helen (Rachel Shenton). De plechtigheid zelf stelt weinig voor, maar de weg ernaartoe is er een vol obstakels.

Zo trakteren Tristan en zijn broer Siegfried (Samuel West) de avond voor de huwelijksvoltrekking hun collega op pullen bier in de lokale kroeg – niet zo verstandig: de volgende ochtend ontwaakt James met een kater op een bult hooi in een stal. Het is een cartooneske wending, die misschien wel uitstekend past bij het bij vlagen oubollig ogende All Creatures Great and Small : een serie die bijna doet alsof bepaalde clichés - waar is de trouwring ook alweer? - in deze verhaalwereld nog niet bestaan. De onschuld prevaleert in die zin in het Britse drama, waarin overigens ook nauwelijks kwaadwillende personages voorkomen.

Hoewel er zich in het derde seizoen wel een probleem aandient: er is in de omgeving rundertuberculose geconstateerd en dus moeten James en Tristan de kudde van een boer testen – dat heeft James hem tijdens de bovengenoemde vrijgezellenavond in beschonken toestand toegezegd. De aflevering eindigt vervolgens in majeur, met twee gelukkige, getrouwde jongelingen – en aan die echtelijke band zal voorlopig vast niet getornd worden; of zal James toch zijn werk moeten verruilen voor een tijdelijke loopbaan als militair?

All Creatures Great and Small S03, vanaf dinsdag 4 juli 2023 op NPO 2 en tevens in zijn geheel op NPO Plus

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief